Primăria Bălți, plasată în carantină după ce au fost confirmate încă 14 cazuri de infecție. Usatîi: Am repetat testele și șase angajați peste noapte sunt sănătoși

Primăria Bălți, plasată în carantină după ce au fost confirmate încă 14 cazuri de infecție. Usatîi: Am repetat testele și șase angajați peste noapte sunt sănătoși

Primăria municipiului Bălți a fost plasată în carantină până la sfârșitul lunii iunie. Decizia a fost luată pe 17 iunie de Comisia  extraordinare de sănătate publică Bălți. Aceasta după ce în urma unor testări a angajaților instituției au fost confirmate mai multe cazuri de contaminare cu COVID-19.

„Carantina se introduce de la 17:00 la 18 iunie la 17:00 la 01 iulie. Toate persoanele contacte, cu excepția lucrătorilor al căror rezultat al testului pentru coronavirus a fost negativ, se vor plasa la autoizolare la domiciliu.

Conducerea primăriei va întocmi un plan de măsuri pentru eliminarea focarului de infecție, convenit cu Centrul de sănătate publică Bălți, după care transmis pentru aprobare Comisiei municipale extraordinare de sănătate publică.

Ținând cont de activitatea din cadrul grupurilor mobile a lucrătorilor din primărie, comisia recomandă inspectoratului de poliție, centrului de sănătate publică și Direcției teritoriale a ANSA să facă teste tuturor angajaților pentru coronavirus”, se arată într-un comunicat al Comisiei de sănătate.

Menționăm că la 16 iunie, edilul municipiului Bălți, Renato Usatîi a anunțat că în urma testării a 50 de lucrători ai Primăriei, 31 au fost confirmați pozitiv la COVID-19. Primarul a subliniat că intenționează să testeze pe toți cei 247 de angajați.

Astfel, alți 50 de angajați au fost testați în următoarea zi, iar rezultatele au fost pozitive în 14 cazuri. Mai mult de atât, dat fiind numărul mare de contaminări, Usatîi a decis să verifice rezultatele și 10 pacienți confirmați au fost retestați. De această dată, șase angajați s-au dovedit a fi sănătoși.

„Când o persoană marți e infectată, iar miercuri deja nu e infectată...Testele au fost făcute în ambele cazuri în laborator. Sunt șocat. Mă bucur că situația s-a îmbunătățit. Dar trebuie să fie verificați și ceilalți 14 nou confirmați. Ce să facem acum? Să facem ședința Comisiei extraordinare de sănătate și să redeschidem Primăria? Nu știu ce să facem”, s-a arătat nedumerit primarul într-un live pe pagina sa de Facebook.

Publicitate

Potrivit edilului, urmează ca încă 147 de angajați să fie testați, dar de această dată Usatîi spune că va apela la serviciile altui laborator. Testele repetate, spune afirmă primarul, sunt achitate din contul său.

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal