Ședința de judecată în cazul Avia Invest, amânată. Solicitarea APP de achitare a daunelor sare peste 600 de mii de euro

Ședința de judecată în cazul Avia Invest, amânată. Solicitarea APP de achitare a daunelor sare peste 600 de mii de euro

Ședința de judecată în care urma să fie examinată cererea Agenției Proprietății Publice de încasare a datoriilor și penalităților de la Avia Invest a fost amânată cu o lună. Decizia a fost luată în contextul situației epidemiologice din țară. APP a prezentat, însă, o cerere de majorare a cuantumului pretențiilor din acțiune. Astfel că suma pe care ar urma să o achite Avia Invest statului depășește 600 de mii de euro.  

„Întru asigurarea acțiunii, Agenția a solicitat aplicarea sechestrului pe bunurile, inclusiv pe mijloacele bănești ale SRL „Avia Invest” în aceiași valoare. Prin încheierea din 23 martie 2020, Judecătoria Chișinău a satisfăcut solicitarea respectivă stabilind ședința examinării cauzei în fond pentru 16 iunie 2020. Ședința preconizată a fost amînată pentru data de 16 iulie 2020, după Dispoziția Președintelui Judecătoriei Chișinău nr. 29 din 4 iunie 2020, ținând cont de situația epidemiologică. Pe data de 16 iunie 2020, Agenția Proprietății Publice a prezentat instanței o cerere de majorare a cuantumului pretențiilor din acțiune cu 87.300 de euro pentru neexecutarea obligațiilor contractuale”, se arată într-un comunicat al APP.

Astfel, pentru neexecutarea obligațiilor investiționale în termenele și modul stabilit de contract, suma totală solicitată de Agenție față de Avia Invest este de 601.500 de euro.

APP îndeamnă managementul Avia Invest să-și respecte angajamentele asumate în cadrul contractului de concesiune a Aeroportului Internațional Chișinău, să sporească transparența în activitate și calitatea serviciilor prestate de aeroport.

Amintim că la 19 martie 2020 Agenția Proprietății Publice s-a adresat în judecătoria Chișinău cu cerere de chemare în judecată privind încasarea din contul „Avia Invest” a penalităților/daunelor pentru neexecutarea contractului, care la data adresării constituiau 514.200 de euro.

În replică, Avia Invest, a calificat declarațiile Agenției Proprietății Publice, potrivit cărora gestionarul Aeroportului Internațional Chișinău nu își respectă toate obligațiile, drept „mincinoase și făcute sub influența politicului”. Administrația Avia Invest dă asigurări că sunt îndeplinite toate sarcinile potrivit contractului de concesiune.

La fel, amintim că Avia Invest a acuzat Primăria Chișinău că tergiversează procesul de construcție a terminalului de pasageri, întrucât refuză să acorde certificatul de urbanism în acest scop.

Fă parte din comunitatea AGORA. Susține jurnalismul independent și transparent din Republica Moldova. Avem nevoie de tine pentru a continua să ne facem munca cu dedicație și curaj!

Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal