Tauber, către socialiști: Datorită lui Ilan Șor stați aici, spuneți merci. Novac: Săriți ca o coțofană (FOCUS)

Tauber, către socialiști: Datorită lui Ilan Șor stați aici, spuneți merci. Novac: Săriți ca o coțofană (FOCUS)

Un proiect de lege al P. Șor, care nu a acumulat suficiente voturi pentru a ajunge pe ordinea de zi, a trezit nemulțumirea vicepreședintei fracțiunii P. Șor, Marina Tauber. Tauber le-a făcut o observație socialiștilor, care păreau să se amuze: „Să nu uitați că ați fost finanțați de liderul nostru, Ilan Șor”. Replica a venit din partea socialistului Grigore Novac: „Dacă dvs, care figurați în Kroll, sunteți în sala asta, asta pentru că procurorul nu a ajuns la dvs.”.

Marina Tauber a rămas nemulțumită că un proiect al P. Șor, fără avizul comisiei și avizul Guvernului, nu a fost inclus pe ordinea de zi.

„Dna președinte, vă rog să nu vă enervați, dar proiectele care nu necesită fonduri adiționale din bugetul de stat nu necesită avizul guvernului și avizul comisiilor. Dar voi stimați socialiști, să nu uitați că ați fost finanțați de liderul nostru Ilan Șor care i-a dat drumul lui Igor Dodon și datorită nouă voi stați aici. Așa că să aveți respect față de colegii noștri când ei prezintă proiectele de legi. Spuneți-ne nouă merci că sunteți aici, toată fracțiunea voastră”, li s-a adresat Tauber celor din PSRM.

Publicitate

„Dna Tauber, merci că mi-ați oferit oportunitatea de a vă aduce aminte câteva momente. Când spuneți mândru „liderul nostu”, nu uitați el e un hoț. El mai multe a spus, că a finanțat și PAS și altă lume din politică. Dna Tauber, acum așa vorbiți de parcă spuneți ceva important. Dacă dvs., care figurați în Kroll, sunteți în sala asta, asta pentru că procurorul nu a ajuns la dvs. În celulă nu o să vă pună un scaun așa moale ca aici, mai tărișor oleacă. Dacă faceți gălăgie ca o cutie goală, asta nu înseamnă că ancheta nu avansează. Se va afla adevărul. Iar că săriți ca o coțofană și insultați pe toți în jur - asta nu vă face față”, a spus Novac.

„Terminați cu insultele personale, luptați ideologic, nu treceți la personal. Altfel vă închid microfoanele”, a conchis speakerul Zinaida Greceanîi.

Amintim că, în cadrul unei conferințe de presă susținute în februarie 2019, Ilan Șor a declarat că președintele Igor Dodon ar fi beneficiat de mai multe favoruri din partea lui. De exemplu, că șeful statului ar fi călătorit anterior cu avionul primarului degrevat de Orhei, s-ar fi folosit de mașinile și de casa lui Șor. Acesta a spus că a luat decizia de a face publice aceste lucruri după ce familia sa ar fi fost amenințată cu dosare în Rusia, la rugămintea lui Dodon. Șor a venit la conferință și cu o geantă, despre care a spus că este asemănătoare celei pe care i-a dat-o în trecut lui Igor Dodon. Președinția a negat acuzațiile, menționând atunci că ele „trebuie tratate exclusiv în context electoral”. În aprilie 2019, Dodon a fost întrebat repetat despre geanta lui Șor, însă a refuzat să ofere comentarii.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal