Ministerul Apărării dă asigurări: Cei 75 de militari plecați la Moscova sunt testați la COVID-19 după fiecare repetiție pentru paradă

Ministerul Apărării dă asigurări: Cei 75 de militari plecați la Moscova sunt testați la COVID-19 după fiecare repetiție pentru paradă

Cei 75 de militari din Garda de Onoare care au plecat la Moscova sunt sănătoși și vor fi testați la virusul COVID-19 după fiecare antrenament pentru parada din Piața Roșie. Acestea sunt asigurările din partea Ministerului Apărării ce vin la scurt timp după ce deputații au solicitat să fie invitat ministrul Alexandru Pînzari pentru explicații la ședința Parlamentului din 18 iunie, fiind îngrijorați de riscul la care sunt expuși militarii.

Ministerul Apărării menționează că printre cei 75 de militari plecați la Moscova nu sunt tineri infectați cu noul coronavirus și că au fost testați la plecarea din R. Moldova, dar și în Federația Rusă în momentul în care au ajuns. Mai mult, cei 75 de militari ai Armatei Naționale s-au aflat timp de două săptămâni în carantină înainte de plecare.

Reprezentanții Ministerului Apărării informează că miercuri, 17 iunie, aceștia au început antrenamentele pentru parada militară din 24 iunie curent.

„După fiecare repetiție, militarii sunt testați obligatoriu la COVID-19, pentru a preveni eventuale infectări sau răspândirea virusului printre participanți.

În țara gazdă, militarii au fost plasați în condiții de izolare drastică și nu intră în contact cu alte persoane din afara locului de cazare”, scrie într-un comunicat al ministerului unde se menționează că militarii sunt monitorizați permanent, li se măsoară regulat temperatura, iar condițiile de cazare, hrană și igienă sunt organizate la nivel, conform normelor sanitare.

Totodată, partea rusă dă asigurări că militarii sunt echipați corespunzător cu măști și mănuși.

Informațiile și asigurările din partea Ministerului Apărării ce țin de securitatea stării de sănătate a militarilor vin la scurt timp după ce majoritatea deputaților adunați la ședința plenară din 18 iunie au solicitat să fie invitat în Parlament ministrul Apărării Alexandru Pînzari pentru a explica care a fost raționamentul de a-i trimite pe militarii moldoveni în Federația Rusă, în condițiile în care țara înregistrează un număr sporit de cazuri de infectare cu noul virus.

Citește și: 75 de militari din Compania Gărzii de Onoare au fost petrecuți la Moscova, pentru a participa la parada din Piața Roșie

Fă parte din comunitatea AGORA. Susține jurnalismul independent și transparent din Republica Moldova. Avem nevoie de tine pentru a continua să ne facem munca cu dedicație și curaj!

Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal