Numărul lucrătorilor medicali infectați cu COVID-19 trece pragul de 2.000 de cazuri. 19 angajați din sistemul de sănătate nu au putut fi salvați

Numărul lucrătorilor medicali infectați cu COVID-19 trece pragul de 2.000 de cazuri. 19 angajați din sistemul de sănătate nu au putut fi salvați

Bilanțul total al lucrătorilor medicali infectați cu COVID-19 a depășit pragul de 2.000 de cazuri în R. Moldova. În jur de 500 de angajați din sistemul de sănătate încă se tratează de noul coronavirus, iar 19 lucrători medicali nu au putut fi salvați, potrivit datelor Ministerului Sănătății. În prezent aproape 4 din 100 de lucrători medicali sunt infectați

Din numărul total de 2.071 de angajați din sistemul de sănătate infectați, 551 sunt medici, 934 - sunt asistențoi medicali, 422 - infermieri și 164 - personal auxiliar.

Aceasta după ce au fost testați până acum un total de 7.178 de lucrători medicali. În ultima săptămână, numărul testelor de laborator au constituit 437 de investigații.

Publicitate

La momentul actual, rata de atac constituie 4,6% în rândul lucrătorilor medicali. Mai exact, în mediu, aproximativ 4 asistenți medicali dintre 100 sunt infectați și circa 5 medici dintre 100 sunt infectați.

...

...

În cele trei luni de epidemie în R. Moldova, 19 angajați ai sistemului medical s-au stins din viață, dintre care doi fac parte din personalul auxiliar:

În data de 27 martie, a murit o asistentă medicală ce activa în cadrul Serviciului de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, după ce, la 19 martie, a fost testată pozitiv cu noul tip de coronavirus.

La 3 aprilie, a decedat o angajată a Substației Medicale Urgente din Soroca, testată cu COVID-19 printre primii colaboratori ai instituției. Femeia activa în calitate de medic și avea 65 de ani, fiind spitalizată la data de 26 martie.

Pe 5 aprilie, autoritățile anunță decesul medicului radiolog Valeriu Pripa, care activa în cadrul unei clinici private. Medicul a fost internat pe data de 28 martie la Spitalul Clinic Republican, în stare gravă.

Iar la 16 aprilie, a decedat o asistentă medicală de la Spitalul Raional Fălești. Femeia avea 68 de ani.

Pe 19 aprilie, autoritățile anunță decesul medicului Ivan Şiman, şeful secţiei chirurgie a Spitalului Raional Orhei, în vârstă de 68 ani.

La data de 28 aprilie, o femeie, anterior angajată în calitate de bufetieră la Spitalul din Soroca, a decedat din cauza complicațiilor cauzate de COVID-19.

Pe 1 mai, a murit medicul traumatolog Igor Cheptea , care activa în cadrul Spitalului Raional Florești.

Iar pe 6 mai au murit trei lucrători medicali: O felceră de 62 de ani, din cadrul Substaţiei AMU Căuşeni; medicul chirurg Ibraghim Acperov, din Tiraspol; o asistentă medicală din cadrul secției de anestezie și terapie intensivă a Spitalului Raional Cahul.

La 9 mai, a decedat chirurgul Ivan Șleahtițchi din Ceadîr-Lunga.

Pe 17 mai, a murit medicul chirurg Igor Dorogoi, care activa în cadrul Spitalului Bălți.

În data de 20 mai, s-a stins din viață medicul-șef al filialei Sculeni a Spitalului Raional Ungheni, Gheorghe Popa, în vârstă de 69 de ani.

Pe 23 mai, autoritățile anunță decesul lui Gavril Boian, care avea 74 de ani și era șef al Catedrei de chirurgie, ortopedie și anesteziologie pediatrică „Natalia Gheorghiu” din Chișinău.

Pe 25 mai, decedează Fiodor Bargan, de 45 ani, din UTA Găgăuzia, care activa în secția consultativă a Spitalului Raional Comrat, ca medic infecționist.

La data de 26 mai, a murit Stelian Candîba, chirurg la Spitalul „Sfânta Treime” din capitală.

Iar pe 5 iunie s-a stins din viață un șofer de ambulanță din capitală, care avea 64 de ani.

Pe 6 iunie a fost confirmat decesul medicului urolog Corneliu Rotaru, în vârstă de 46 de ani, care activa la Institutul de Medicină Urgentă.

Pe 19 iunie s-a stins din viață medicul anesteziolog-reanimatolog la Spitalul Clinic Municipal „Sfânta Treime” Constantin Grosu.

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal