Oleg Costin este genul acela de tânăr care ia în mână valul, îl analizează, apoi îl sfidează și merge în direcția opusă. Clădirea din sticlă, cu două etaje, construită chiar în centrul satului Perescina, contrastează puternic cu clișeele care spun că singurele afaceri care au șanse de izbândă în localitățile rurale sunt cele bazate pe agricultură sau cele care presupun vinderea unor plăcinte calde.

Urma să găsească o clădire în care ar fi putut să-și înceapă activitatea. În prima perioadă a amenajat, alături de tatăl său, niște garajuri în care vindeau materiale de construcție. Apoi s-a însurat, iar odată cu marea dragoste a vieții sale, Oleg Costin a descoperit în soția sa un adevărat complice.
Când ești mai tânăr ești mai ambițios și nu prea ai cu ce risca...
Autor:

Acasă găsește nu doar ciorbă caldă și plăcinte delicioase, ci și multe zâmbete, răspunsuri pentru întrebări, susținere și liniște.
Familia este primul și cel mai primordial pilon. De aici pornește totul...
Autor:
Soția sa, la rândul ei, a învățat să creadă orbește în instinctele de întreprinzător ale lui Oleg Costin. Când a auzit că toți banii pe care i-au câștigat la nuntă urmează să fie investiți în reconstrucția unei case bătrânești, Nadia Trofim-Costin a fost luată cu asalt de gânduri de tot felul. Deși în suflet avea vânt și furtună, pe chip avea zâmbet. A ales să creadă în planurile soțului său și spune acum cu mândrie că a făcut o alegere bună.
Nu cred în succes. Eu cred în dorința cuiva de a face ceva și în bucuria de a realiza acel ceva. Deja fiecare își definește ceva-ul. (Nadia Costin)
Autor:

Patefonul, covata, fierele de călcat, telefonul cu vechime de decenii sau ceasul cu clepsidră au devenit elemente de atracție chiar și pentru cei care nu aveau planuri de cumpărături. Cu timpul, familia Costin a decorat pervazurile geamurilor mari care dau în stradă cu obiectele istorice, transformând încăperea într-un adevărat muzeu improvizat.
Aș fi vrut ca măcar o sămânță, un bob să cultivăm în tineri, pentru a crește respectul și stima față de istorie...
Autor:
Oleg Costin nici n-a vrut să-mi răspundă atunci când l-am întrebat de ce face ceea ce face în Moldova. Dragostea pentru țara în care s-a născut i se pare la fel de firească ca faptul că ziua începe cu răsăritul și se încheie cu apusul. În loc să se vaiete și să caute neajunsuri, antreprenorul de la Peresecina a ales să-și transforme mica lume într-un loc de poveste. Nu neagă că este încercat de eșecuri, de îndoieli și de temeri. Chiar și așa, spune că atunci când știi cine ești și ce poți, doar mersul înainte de poate duce acolo unde vrei să ajungi.
Pentru Oleg Costin viitorul are sunetul zâmbetelor copiilor lor, gustul bucatelor tradiționale făcute acasă și mirosul împlinirii de a-ți trăi pasiunea în armonie cu viața și cu lumea din jur...
***
Cred în puterea exemplelor și știu că deși nu are nici petrol și nici aur, Moldova este bogată datorită oamenilor săi. În fiecare vineri vă fac cunoștință cu adevărații eroi ai zilelor noastre. Oameni harnici, buni, dedicați.
Dacă vă plac poveștile de viață, vă invit să deveniți patronii proiectului „Oameni ca tine” și să ne ajutați, astfel, să-i descoperim în continuare pe cei care ne fac țara.
Dacă și voi știți oameni frumoși care ar putea deveni eroii reportajelor mele, lăsați-mi un mesaj pe Facebook sau pe Instagram.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.