Acoperirea cu semnal mobil pentru toate tehnologiile disponibile pe piața din Republica Moldova, inclusă pe o hartă

Acoperirea cu semnal mobil pentru toate tehnologiile disponibile pe piața din Republica Moldova, inclusă pe o hartă

Acoperirea cu semnal mobil pentru toate tehnologiile disponibile pe piața din Republica Moldova: 2G – 3G – 4G a fost inclusă pe o hartă. Ministerul Economiei a lansat „Harta de acoperire a drumurilor cu semnal radio: parametri de calitate”. Măsurările au fost efectuate de Serviciului Național de Management al Frecvențelor Radio  pe 183 de drumuri publice din 1499 de localități, pe o lungime totală de 13.600 km.

„Prin această aplicație web punem la dispoziția tuturor cetățenilor o hartă informativă despre calitatea serviciilor mobile prestate de companiile Orange Moldova, Moldcell și Moldtelecom-Unite. Aceasta va fi utilă pentru toți utilizatorii, atât furnizori de servicii, cât și pentru persoane fizice sau companii, întrucât permite vizualizarea nivelului semnalului în orice regiune a țării. Aplicația devine una foarte importantă și pentru mediul de afaceri din țară, deoarece companiile trebuie să răspundă imperativului de a utiliza canalele digitale, în zonele de interes, pentru a interacționa cu clienții şi partenerii”, susține ministrul Sergiu Railean.

Aplicația cartografică este realizată integral de Agenția Națională pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației și este construită exclusiv pe instrumente open source OpenStreetMap. Harta reprezintă o premieră, fiind realizată doar pe baza măsurătorilor din teren, în conformitate cu Metodologia de măsurare şi evaluare a parametrilor de calitate a serviciilor de comunicaţii electronice furnizate prin intermediul reţelelor publice de comunicaţii electronice mobile celulare terestre GSM, UMTS şi LTE în benzile de frecvenţe 800, 900, 1800, 2100 şi 2600 MHz.

Aplicația a fost lansată vineri și constituie primul modul din cadrul unui proiect amplu al ANRCETI, denumit „Harta interactivă a serviciilor de comunicații electronice”. Proiectul include și al doilea modul – „Comparatorul de oferte”, ce va reprezenta o aplicație online pentru compararea ofertelor de servicii de comunicații electronice destinate utilizatorilor finali, care la moment este în faza de inițiere și creare.

Igiena informațională este la fel de importantă ca cea personală. Avem grijă să fii informat și pe timp de pandemie! Dacă vrei să fii susținător al presei independente, devino membru al comunității AGORA!

Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal