Diplome și distincții de stat pentru cadrele medicale. Oficialii au venit cu mesaje de felicitare cu prilejul Zilei Lucrătorului medical și a Farmacistului

Diplome și distincții de stat pentru cadrele medicale. Oficialii au venit cu mesaje de felicitare cu prilejul Zilei Lucrătorului medical și a Farmacistului

Ministerul Sănătății Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) a apreciat cu diplome 1380 lucrători medicali și farmaciști din instituțiile medicale publice, private și instituțiile de asistență socială. Cadrele medicale s-au ales cu distincții de Ziua Lucrătorului medical și a Farmacistului. De asemenea, cu urări au venit și înalți oficiali de stat, președintele Igor Dodon și speakerul Zinaida Greceanîi, dar și primarul capitalei Ion Ceban.

„Recunoștință și aprecieri pentru profesionalism, muncă asiduă, devotament și dedicație, pentru vieți salvate. Adevărați eroi ai zilelor noastre- lucrătorii medicali și farmaciștii. Cei care, în aceste momente de grea încercare pentru întreaga lume, se află în prima linie în lupta cu pandemia COVID-19. Astăzi, cu prilejul Zilei Lucrătorului medical și a Farmacistului, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale aduce cele mai sincere felicitări și înalte considerațiuni tuturor medicilor, asistenților medicali și farmaciștilor”, se arată în mesajul ministerului.

Totodată, pentru performanțe deosebite obținute în prestarea serviciilor medicale, în semn de apreciere pentru contribuția adusă la îmbunătățirea sistemului medical au fost oferite cadrelor medicale 30 Diplome de Onoare ale Guvernului, 38 Diplome de Onoare ale Președintelui Republicii Moldova și 11 Diplome de Onoare ale Parlamentului.

De asemenea, specialiștii din sistemul medical au fost apreciați cu Distincții de Stat: „Ordinul Republicii”- 2, Ordinul „Gloria Muncii”-32, Medalia „Meritul Civic”-53, Medalia „Nicolae Testemiţanu”-23, Titlul Onorific „Om Emerit”-3.

La finalul mesajului MSMPS a adus un ultim omagiu celor 21 lucrători medicali, care au pierdut lupta cu noul coronavirus, fiind până în ultima clipă alături de pacienți și salvând vieți.

„Îngeri în halate albe. Exprimăm sincere condoleanțe familiilor care și-au pierdut membrii, precum sistemului medical care a pierdut specialiști valoroși, ce s-au dedicat profesiei și au salvat mii de vieți omenești. Dumnezeu să-i odihnească în pace!”, este menționat în mesaj.

Laude de la Primărie, Parlament și președinte

Publicitate

Și Primăria Chișinău a oferit oferit peste 100 de diplome cadrelor medicale din instituțiile medicale municipale, iar primarul Ion Ceban a venit cu un mesaj de felicitare.

„În numele Primăriei municipiului Chișinău și a tuturor locuitorilor, cu prilejul Zilei Lucrătorului Medical și Farmacistului, vă doresc curaj și bucurii pe plan personal și profesional. Faceți o muncă enormă și pentru aceasta vă mulțumesc. Sănătate să aveți, deoarece de Dumneavoastră depinde sănătatea cetățenilor”, se arată în mesajul oficialului.

Șefa Legislativului, Zinaida Greceanîi a mulțumit cadrelor medicale pentru faptul că și în aceste clipe grele lucrătorii medicali au rămas fideli Jurământului, fiind în prima linie a luptei cu pandemia ”COVID-19”.

„Zilnic desfășurați o activitate plină de risc pentru propria sănătate, precum și pentru întreaga lume. Ne închinăm și Vă asigurăm că suntem alături de fiecare dintre Dumneavoastră în această luptă pentru viață”, este menționat în mesajul de felicitare.

Președintele țării, Igor Dodon dă asigurări că susținerea cadrelor medicale va continua.

Citește și: Peste 400 de specialiști în sănătate au primit medalii și ordine de la Dodon, de Ziua Lucrătorului Medical și a Farmacistului

„Țin să dau asigurări că aceste acțiuni nu vor înceta odată cu încheierea Anului Lucrătorului Medical. Vom promova constant prioritatea de consolidare a sistemului național de sănătate și a capacităților acestuia de a atinge standardele unui act medical de calitate”, a scris președintele într-un mesaj pe pagina sa de Facebook.

Anual, în a treia duminică a lunii Iunie, în Republica Moldova se aniversează Ziua lucrătorului medical și a farmacistului. Aceasta a fost instituită prin decret prezidențial în anul 1994.

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal