Mai mulți membri și consilieri raionali au părăsit rândurile PAS din OT Ungheni, „din motivele dictaturii instaurate”. Iată reacția PAS (DOC)

Mai mulți membri și consilieri raionali au părăsit rândurile PAS din OT Ungheni, „din motivele dictaturii instaurate”. Iată reacția PAS (DOC)

14 membri și consilieri raionali ai Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) din Ungheni anunță că părăsesc partidul. Printre aceștia se numără și ex-președintele organizației teritoriale, Corneliu Prepeliță. Potrivit declarației, la baza deciziei ar sta „dictatura instaurată în partid”. De cealaltă parte, PAS îi mulțumește lui Prepeliță și-i urează succes. 

„Pot menționa că din 1990 până în prezent ne-am creat idoli, eroi din unii lideri politici, însă realitatea a fost alta. Ei nu au pus accent pe interesul național ci pe interesul personal. Noi, cei care din 2016 am promovat valorile democratice, proeuropene alături de PAS crezând că a apărut un partid de alură nouă, ne-am convins pe zi ce trece că el se transformă într-un partid ordinar, care nu se deosebește cu nimic de celelalte partide, chiar a început a se transforma într-un partid de sorginte dictatorială. Dacă nu asculți indicațiile centrului ești înlăturat”, scrie pe pagina sa de Facebook, Corneliu Prepeliță.

Ex-președintele organizației teritoriale susține că ar fi fost supus intimidărilor din partea colegilor, deputații Doina Gherman și Igor Grosu, într-o încercare de a înlocui o funcție de consilier raional. „Nu acceptăm aceste acțiuni dictatoriale, vrem să fim parte a unei echipe de oameni activi, cu valori proeuropene, unde se respectă principiile democratice”, se arată în declarația semnată de cei 14 membri PAS. Potrivit afirmației lui Corneliu Prepeliță, aceștia nu intenționează să adere la altă formațiune politică.

PAS vine cu o reacție la decizia colegilor din organizația teritorială Ungheni

Publicitate

„Îi mulțumim domnului Prepeliță pentru eforturile depuse până în prezent pentru PAS. Îi dorim mult succes în continuare, orice activitate va alege să facă. Chiar dacă dumnealui nu mai este președinte al OT Ungheni din data de 14 iunie, precizăm că întreaga componență a biroului teritorial al OT Ungheni rămâne în echipă și își continuă activitatea”, se arată într-o postare a formațiunii.

În prezent, funcția de președintele interimar al OT PAS Ungheni este suplinită de Andrian Cheptonar. Ieri, 21 iunie, a avut loc Consiliul Politic al Organizației Teritoriale Ungheni, la care s-au întrunit membrii biroului interimar cu președinții organizațiilor locale, primarii PAS, consilierii raionali și municipali.

Igiena informațională este la fel de importantă ca cea personală. Noi lucrăm și în condiții de pandemie, avem grijă de știrile pe care le primești! Dacă vrei să fii susținător al presei independente, devino membru al comunității AGORA!

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal