Întrevederea PAS, Platforma DA și PDM nu a mai avut loc. Filip: „Nu am primit nicio scrisoare oficială”

Întrevederea PAS, Platforma DA și PDM nu a mai avut loc. Filip: „Nu am primit nicio scrisoare oficială”

Discuțiile dintre exponenții partidelor Platforma DA, PAS și PDM, anunțate pe 19 iunie de deputatul Igor Munteanu, nu au mai avut loc. Solicitați de AGORA, democrații au spus că nu au primit nicio invitație oficială din partea formațiunilor politice, motiv pentru care nu au participat la ședința dintre cele trei forțe politice. Totuși, președintele PD, Pavel Filip, spune că în cazul în care invitația ar fi transmisă oficial, atunci organul de conducere a partidului ar urma să se întrunească, să discute, să ia o decizie și ulterior să vină cu o reacție.

„Noi nu am refuzat invitația. Atât eu, cât și domnul Diacov, nu am primit nicio invitație de la nimeni. Domnul Slusari era normal să vorbească cu președintele de partid. Probabil sunt tehnologii politice. Trebuie să aibă atitudini mai serioase. Invitația trebuie să fie din numele partidului, nu din numele unei singure persoane. În cazul în care vom primi o invitație oficială, atunci organul de conducere a partidului se va întruni și va decide”, a opinat Filip, într-o reacție pentru AGORA

De partea cealaltă, reprezentanții PAS afirmă că, de fapt, PDM ar fi propus întrevederea, iar ulterior singuri ar fi amânat-o.

Publicitate

„Întâlnirea s-a organizat la inițiativa Platformei DA și a fost stabilită pentru luni la ora 9:00, la Parlament. Reprezentantul PAS, Igor Grosu, a fost prezent acolo, însă a fost prezent doar reprezentantul PD, în lipsa partenerilor de la Platforma DA. Întâlnirea a fost amânată, însă noi nu am fost informați în prealabil despre motivele amânării”, au precizat reprezentanții PAS.

Contactat telefonic de redacția AGORA, deputatul Igor Grosu a afirmat că s-a prezentat la întrevedere doar deputatul democrat Nicolae Ciubuc. Ultimul ne-a spus că se află într-o ședință, solicitându-ne să revenim mai târziu.

Reamintim că deputatul Platformei DA, Igor Munteanu, dar și liderul fracțiunii PAS, Igor Grosu, confirmau vineri, la o emisiune TV, că luni, pe 22 iunie, urmează discuții cu PDM în scopul „demiterii actualului Guvern”. Duminică, PDM spunea că dacă și există discuții cu alte formațiuni, „acestea nu pot fi calificate drept consultări pentru formarea unui nou Guvern”.

Amintim că Partidul Platforma DA a lansat public inițiativa demiterii Guvernului Chicu, propunând votarea unui nou Cabinet în frunte cu un premier din partea Platformei DA. Conducerea Partidului Acțiune și Solidaritate a spus că va susține propunerea, însă doar dacă vor fi identificate voturile necesare în acest sens.

Igiena informațională este la fel de importantă ca cea personală. Avem grijă să fii informat și pe timp de pandemie! Dacă vrei să fii susținător al presei independente, devino membru al comunității AGORA!

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal