Distanță de 2 metri între scaunele de la coafor, măști obligatorii și verificarea febrei pentru fiecare vizitaror. Noile reguli impuse de autorități

Distanță de 2 metri între scaunele de la coafor, măști obligatorii și verificarea febrei pentru fiecare vizitaror. Noile reguli impuse de autorități

Restaurantele, frizeriile, piețele, bisericile dar și celelalte instituții care prestează servicii pentru un public larg vor fi obligate să respecte un nou set de reguli de protecție împotriva infecției cu coronavirusul de tip nou. După ce, săptămâna trecută, mai multe frizerii au fost amendate pentru că nu întruneau condițiile de activitate, medicii au elaborat o serie nouă de recomandări cu titlu obligatoriu.

Astfel, cei vor vrea să meargă la frizerie o vor putea face doar în urme unei programări în prealabil. De asemenea, aceste instituții sunt obligate să amenajeze la intrare dozatoare cu dezinfectant pe bază de alcool, să amplaseze locurile de muncă la o distanță de 2 metri între ele și să-i asigure pe angajați cu echipamente de protecție. Totodată, frizerii vor fi obligați să dezinfecteze mesele de lucru și instrumentele după fiecare client, iar la intrare vizitatorilor li se va verifica febra.

Totodată, autoritățile au elaborat un set de reguli și pentru sălile de sport.

Publicitate

„Sălile de sport vor putea funcționa cu respectarea distanței fizice și limitarea numărului de persoane pentru antrenamente. De asemenea, echipamentele sportive vor fi amenajate la o distanță de 2 metri, personalul va fi dotat cu echipamente de protecție și se va respecta igiena mâinilor. Persoanelor care vin să se antreneze la va fi verificată febra”, a declarat Vasile Guștiuc.

Și administratorii piețelor și centrelor comerciale vor fi obligați să asigure dezinfectarea întregului echipaj de lucru, a tejghelelor și a teritoriului. De asemenea, fluxul de persoane va fi organizat în intrări și ieșiri separate, vizitatorii vor fi atenționați frecvent cu privire la normele de protecție, iar starea de sănătate a angajaților va fi monitorizată în permanență.

Săptămâna trecută oamenii legii au verificat 90 de frizerii, 19 farmacii, 9 instituții de comerț cu ridicata și 7 spitale. Potrivit autorităților, 21 de obiective își desfășura activitatea cu încălcări, la bugetul de stat fiind încasate amenzi în sumă totală de 96.500 lei.

Anterior, șeful ANSP, Nicolae Furtună, a enumerat o serie de măsuri pe care trebuie să le respecte localurile. Printre ele se numără amplasarea recipientelor cu dezinfectant la locuri vizibile, instalarea unor ecrane de protecție la casă și la locurile de preluare a comenzii, dar și distanța fizică.

„Nu mă interesează distanța dintre mese, pentru că mesele nu fac COVID-19, mă interesează distanța dintre beneficiari, care trebuie să fie nu mai mică 1,5-2 metri. E nevoie de dezinfecția obligatorie a meselor după fiecare client și dezinfectarea tuturor spațiilor de lucru”, a punctat Furtună.

AGORA precizează că la 22 iunie, testele de laborator au confirmat 163 de cazuri noi de infectare cu COVID-19. Astfel bilanțul total al îmbolnăvirilor ajunge la 14.363 de cazuri.

Fă parte din comunitatea AGORA. Susține jurnalismul independent și transparent din Republica Moldova. Avem nevoie de tine pentru a continua să ne facem munca cu dedicație și curaj!

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal