Federația Moldovenească de Fotbal a aprobat mai multe facilității pentru susținerea cluburilor de fotbal

Federația Moldovenească de Fotbal a aprobat mai multe facilității pentru susținerea cluburilor de fotbal

Comitetul Executiv al Federației Moldovenești de Fotbal a emis un set de decizii, care au menirea să ajute echipele participante în Campionatul R. Moldova la fotbal. Suportul pentru cluburi vine în perioada de după pauza competițională cauzată de pandemia COVID-19. 

Începând cu noul sezon sportiv, Federația va compensa cheltuielile serviciilor de arbitraj, care vor fi acoperite integral la toate competițiile organizate de FMF.

De asemenea, a fost micșorată taxa pentru legitimarea jucătorilor străini cu 30 de mii de lei. Potrivit comitetului, acest lucru va permite cluburilor care vor reprezenta Republica Moldova în cupele europene să-și completeze lotul, având cheltuieli mai mici.

Totodată, Federația va compensa parțial cheltuielile legate de organizarea Campionatului R. Moldova la fotbal, sezonul 2020-2021 și anume: serviciul asistența medicală de urgență la etapa prespitalicească, pentru deservirea meciurilor din cadrul Diviziei Naționale și Diviziei A și examenul medical-sportiv al jucătorilor cluburilor din Divizia Națională și Divizia A, în limita numărului maxim de jucători ce pot fi legitimați, conform Regulamentului Campionatului R. Moldova la fotbal.

În context, Comitetul Executiv al FMF a aprobat noul program al Campionatului Republicii Moldova la fotbal, Divizia Națională, care se va desfășura cu trecerea meciurilor în anul calendaristic următor, sezonul 2020/21, în 4 runde.

Ținând cont de recomandările FIFA, s-a permis legitimarea și dreptul de evoluare a unui jucător pentru 3 cluburi diferite pe parcursul sezonului 2020/21.

Perioada de înregistrare a jucătorilor pentru sezonul 2020/21 se va desfășura în două etape: perioada 26 iunie – 18 septembrie 2020 și 25 februarie – 25 martie 2021.

Mai mult, reieșind din deciziile anterioare, Comitetul Executiv al FMF a hotărât să permită cluburilor care au solicitat licența Națională pentru anul 2020, să solicite licență Națională pentru sezonul 2020/21, în baza rezultatelor din 2019, cu stabilirea termenului de îndeplinire a criteriilor pentru obținerea licenței de gradul valoric N pentru sezonul 2020-2021, data de 25.06.2020 inclusiv.

Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal