Prognozele lui Renato Usatîi: „Deputații nu vor mai pleca, dar asta nu va schimba nimic. Maia Sandu a luat decizia”

Prognozele lui Renato Usatîi: „Deputații nu vor mai pleca, dar asta nu va schimba nimic. Maia Sandu a luat decizia”

Deputații vor înceta să migreze dintr-un partid în altul, dar acest lucru nu va mai schimba nimic pe arena politică. Declarația a fost făcută de liderul Partidul Nostru, Renato Usatîi, în cadrul emisiunii „Politica” de la TV8. Usatîi a precizat că lidera PAS, Maia Sandu ar fi luat o decizie cu privire la acțiunile sale, iar hotărtârea ar strica planurile celorlalți jucători de pe scena politică din Moldova.

„Nu monitorizez situația, dar am auzit că oameni nu vor mai pleca, dar asta nu va mai influența nimic. Maia Sandu a luat decizia finală a de a nu vota cu noua guvernare în niciun caz. Ea a decis pentru sine. Asta strică planurile tuturor: și celor care au cumpărat deputați”, a declarat Renato Usatîi.

Totodată, primarul de Bălți s-a arătat uimit de inacțiunile șefului statului în contextul migrării deputaților din Parlament dintr-un partid în altul:

Publicitate

„Se produce cumpărarea angro a deputaților. Dodon strigă în toată țara despre asta, despre tarife vorbesc deputații democrați care se ocupau cândva cu asta. Dodon este președintele țării și are CNA-ul. Eu dacă aș fi fost chiar comisar la Fălești, în câteva zile i-aș fi arestat și pe cei care oferă bani și pe cei care iau. De ce până acum nu a fost reținut până acum? Ei sunt atât de legați între ei, încât nu pot face nicio mișcare”.

Amintim că, la finele lunii februarie 2020, Andrian Candu, Sergiu Sîrbu, Grigore Repeșciuc, Vladimir Cebotari, Eleonora Graur și Corneliu Padnevici au anunțat că părăsesc PDM și formează grupul Pro Moldova.

La scurt timp, renunță la PDM și Gheorghe Brașovschi, alăturându-se grupului nou format.

În mai, exemplul este urmat și de Ruxanda Glavan. Peste câteva zile, calcă pe urmele foștilor colegi și Elena Bacalu, dar și Oleg Sîrbu. Tot atunci, au părăsit PDM Violeta Ivanov și Vladimir Vitiuc, însă au aderat la fracțiunea PP Șor. Au urmat plecările deputaților Vasile Bîtca și Ghenadie Verdeș, care au mers la Pro Moldova.

Iar în iunie, la Pro Moldova au aderat democrații Angel Agache și Efrosinia Grețu. Astfel, Partidul Democrat a rămas cu 13 deputați, iar coaliția PDM-PSRM - fără majoritate, cu 50 de mandate.

Pe 17 iunie deputata PDM Efrosinia Grețu a părăsit formațiunea politică și a aderat la Pro Moldova.

Fă parte din comunitatea AGORA. Susține jurnalismul independent și transparent din Republica Moldova. Avem nevoie de tine pentru a continua să ne facem munca cu dedicație și curaj!

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal