„Proiectul programului de guvernare este pregătit”: Platforma DA, gata să preia frâul Executivului?

„Proiectul programului de guvernare este pregătit”: Platforma DA, gata să preia frâul Executivului?

„Suntem gata pentru guvernare”, este afirmația deputatului și vicepreședintelui Platformei Da, Alexandru Slusari. Potrivit lui, proiectul programului de guvernare a unui potențial nou cabinet de miniștri este pregătit.

În cadrul unei conferințe de presă, formațiunea a prezentat, inițial, 15 soluții în domeniul sanitar și economic, în contextul pandemiei. Ulterior, participanții la briefing: Andrei Năstase, Alexandru Slusari și Igor Munteanu au punctat că au prezentat „măsuri concrete care pot fi realizate în primele o sută de zile de guvernare”.

„Ne adresăm deputaților, pentru că acest program de guvernare, un aperitiv format din două domenii de bază: sănătate și economie trebuie să servească Republicii Moldova și cetățenilor săi. Cred că avem o șansă bună, iar Republica moldova nu ar trebui să rateze formarea unui nou Guvern, care să înlocuiască Guvernul Chicu, care și-a demonstrat deplina incapacitate de a servi țării”, a declarat Munteanu.

Publicitate

Slusari susține că Platforma DA este pregătită pentru dezbateri și pentru a discuta componența noului Guvern.

„Suntem gata pentru guvernare. Noi suntem gata să discutăm programul de Guvernare, suntem gata să discutăm garnitura guvernamentală. Suntem pregătiți pentru dicuții pe platforma parlamentară. Țara va avea mult de pierdut dacă va rămâne în mâinile acestui guvern docil al lui Dodon, care deja a aruncat țara în pragul catastrofei. Noi am venit cu anumite priorități din proiectul programului de guvernare, care este peractic pregătit. Am venit cu câteva priorități, desigur că avem sute de măsuri pe care vrem să le propunem pentru fiecare domeniu, dar le-am punctat pe cele mai importante”, a afirmat Alexandru Slusari.

„Suntem gata pentru dezbateri, dar suntem contracronometru”, a punctat Slusari.

Măsurile „prioritare ale noului Guvern” au fost prezentate de liderul formațiunii, Andrei Năstase. Iată despre ce este vorba: „Diminuarea radicală a ratei de letalitate din cauza coronavirusului. Stoparea răspândirii infecției. Recuperarea pacienților spitalizați. Întărirea capacităților de izolare, sporirea capacităților de depistare testare și izolare a persoanelor infectate, conform protocoalelor al OMS. Măsuri de protecție, de promovare și stimulare a personalului medical, crearea Colegiului Medicilor. Adoptarea unui cadru legal stabil, privind garanțiile salariale și protecția socială specială pentru personalul medical, în perioada epidemiilor și pandemiilor.

Accesarea sprijinului UE pentru rezolvarea crizei pandemice, solicitarea susținerii tehnice, metodologice și financiare din partea UE și României și a altor parteneri pentru dezvoltare și intensificare a cooperării gestionarii crizei sanitare și reformării actualului sistem de sănătate”.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal