Secretara de stat a DRRM: Reprezentanții ONG-urilor și a primăriilor sunt încurajați să propună proiecte pentru finanțare nerambursabilă din partea României

Secretara de stat a DRRM: Reprezentanții ONG-urilor și a primăriilor sunt încurajați să propună proiecte pentru finanțare nerambursabilă din partea României

Reprezentanții ONG-urilor, ai instituțiilor educaționale și ai APL-urile din R. Moldova sunt încurajați să elaboreze și să depună în continuare proiecte la Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova din România (DRRM) pentru a obține finanțare neramburasabilă. Despre aceasta a comunicat secretara de stat a DRRM, Ana Guțu după prima ședință Comitet interministerial organizat la nivelul Departamentului. Primele evaluări ale proiectelor deja propuse vor fi anunțate în această săptămână.

„Deja am examinat primul lot de proiecte venite din R. Moldova, din partea instituțiilor media, ONG-urilor, care solicită finanțări nerambursabile ce vor fi utilizate pentru propunerile ce le-au avansat, iar în aceasta săptămână urmează să fie anunțate primele rezultate ale evaluărilor”, a spus Ana Guțu în cadrul unei conferințe de presă.

Totodată, reprezentanții asociațiilor nonguvernamentale, a instituțiilor educaționale, APL-urile din țara noastră sunt încurajați în continuare să depună noi proiecte la DRRM, termenul fiind aproape nelimitat, sau mai exact prevăzut pentru perioada ianuarie - noiembrie.

În continuare DRRM își propune să realizeze până la finele anului 2020 o hartă interactivă și bibliotecă electronică care va cartografia toate finanțările realizate de România către R. Moldova începând cu anul 1991 atât pe filiera cooperării Administrației Publice Centrale cât și pe filiera APL care include și acordurile de înfrățire care sunt încheiate între primăriile din R. Moldova și cele din România.

„DRRM își propune să intermedieze acest proces de încheiere a acordurilor de cooperare și înfrățire între APL -urile dintre cele două țări. Astfel, a fost lansat proiectul „Hai să dăm mână cu mână. Toți primarii sau reprezentanții consiliilor locale pot contacta Departamentul în acest sens în căutare de partener de cooperare cu România”, a precizat secretara de stat.

Ana Guțu a mai precizat că printre prioritățile DRRM în anul curent se numără susținerea instituțiilor media de limbă română pentru a combate propaganda rusă și efectele ei. Totodată, susținerea proiectelor în sprijinul mobilităților academice la nivel de instituții educaționale preuniversitare, dar și la nivel de ONG-uri, asociații ce-și propun activități ce vizează atât identitatea, cultura română, europenizarea R. Moldova.

Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Twitter
  • Telegram
  • RSS Feed

APLICAȚIE

  • App Store
  • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal