Un nou număr record de lucrători medicali infectați cu coronavirusul de tip nou

Un nou număr record de lucrători medicali infectați cu coronavirusul de tip nou

Republica Moldova a înregistrat un nou număr record de lucrători medicali infectați cu coronavirusul de tip nou. Anunțul a fost făcut de secretarul general de stat de la Ministerul Sănătății, Constantim Râmiș. Funcționarul a precizat că  cei 42 de lucrătorii medicali infectați cu COVID-19 activează în 30 de instituții medicale din toată țara. 

Potrivit secretarului general de stat, dintre persoanele infectate 6 sunt medici, 25 sunt asistenți medicali și 11 persoane activau în personalul auxiliar.

De asemenea, Constantin Râmiș a anunțat că pe parcursul zilei de miercuri cinci moldoveni au pierdut lupta cu COVID-19.

Publicitate

Este vorba despre o femeie de 67 ani, din Bălți, internată la Spitalul Clinic Bălți, pe 22 iunie. Pe lângă COVID-19 bărbatul mai suferea de hipertensiune arterială gr. III, diabet zaharat tip 2.

Și o femeie de 90 ani, din Chișinău. Aceasta a fost internată la Institutul de Medicină Urgentă, pe 13 iunie și suferea de hipertensiune arterială gr. III, cardiopatie mixtă, angină pectorală de efort CF III.

O altă victimă este un bărbat de 55 ani, din mun. Bălți. Internat în stare gravă la data de 23 iunie, la Spitalul Clinic Bălți, acesta mai suferea de diabet zaharat, hipertensiune arterială, schizofrenie formă paranoidă.

O femeie de 67 ani, din raionul Ialoveni a pierdut lupta cu viața. A fost internată la data de 22 iunie, la Spitalul Clinic Muncipal Nr. 1. Printre comorbidități se numeră: diabet zaharat, obezitate, insuficiență cardiovasculară.

Și o femeie de 70 ani, din raionul Anenii Noi. Internată la data de 8 iunie, la Spitalul Clinic Municipal “Sf. Treime”. Pe lângă COVID-19 bărbatul mai suferea de cardiopatie ischemică Angor pectoral la efort.

Astfel, bilanțul deceselor provocate de Covid-19 ajunge la 495.

Pe parcursul zilei de miercuri au fost confirmate 364 de cazuri de noi infecție cu coronavirusul de tip nou. Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 15 078 cazuri.

Totodată, autoritățile anunță că astăzi au fost efectuate 1.547 de teste, dintre care 441 primare dată și 121 în mod repetat.

Reprezentanții Ministerului Sănătății au mai precizat că 416 persoane sunt în stare gravă, iar 23 sunt supuși ventilării mecanice.

Fă parte din comunitatea AGORA. Susține jurnalismul independent și transparent din Republica Moldova. Avem nevoie de tine pentru a continua să ne facem munca cu dedicație și curaj!

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal