Cât costă o noapte de cazare la pensiunile din R. Moldova

Cât costă o noapte de cazare la pensiunile din R. Moldova

Cât costă un sejur în Republica Moldova? Este întrebarea la care am încercat să aflăm răspuns, în contextul în care pandemia de coronavirus a impus restricții de călătorie către mai multe țări. Vedeți mai jos prețurile de cazare pentru o noapte în 15 locații din țara noastră.

Vinăriile

...

Publicitate
...

...

Iar la nici 30 de km de Chișinău, în satul Puhoi, își așteaptă vizitatorii Vinăria Asconi. Potrivit informațiilor publice de pe site-ului www.winetours.md, pentru o cameră dublă, cu mic dejun inclus, doritorii vor scoate din buzunare 90 de euro (peste 1.700 de lei).

Sursa: FB/Asconi Winery

Codrii Orheiului

Cei care își doresc un sejur în Codrii Orheiului, pot opta pentru complexul Doi Haiduci. Acesta pune la dispoziția vizitatorilor însă doar căsuțe pentru două familii. Prețul acestora pornește de la 1.200 de lei și ajunge la 2.000 de lei. Diferă în funcție de condițiile de cazare și accesul la foișor. Nu include micul dejun. Pe teritoriu este însă amplasat un restaurant.

Sursa: www.doihaiduci.md

Orheiul Vechi

...

De altfel, 1.000 de lei costă cazarea și în alte pensiuni, cum ar fi Casa Veche din Palanca, Ștefan Vodă. Micul dejun este inclus. Doritorii de a lua prânzul sau cina pe loc trebuie să mai scoată din buzunare 150 de lei de persoană.

Casa Veche; Sursa: aprostrof.md

Rezervații naturale

...

Cei care vor să petreacă mai mult timp la rezervația „Prutul de Jos” au mai multe opțiuni. De exemplu, în satul Văleni, la o distanță de 25 de km de orașul Cahul, se găsește pensiunea „La Gura Cuptorului”, care are o capacitate de nouă locuri de cazare. Popasul poate fi rezervat pe platforma www.airbnb.com. Pentru două persoane, costul este de 45 de dolari (în jur de 780 de lei).

Vizitatorii care merg în regiunea pot găsi mai multe locuri de cazare și în orașul Cahul. De exemplu, o noapte la hotelul Oasis, dotat cu piscină în aer liber, costă de la 450 de lei până la 525 de lei, fără mic dejun.

Poză simbol; Sursa: FB/Lunca Prutului de Jos

Vadul lui Vodă

Bineînțeles, anual, sute de moldoveni își planifică minivacanțe la stațiunea Vadul lui Vodă. Am încercat să găsim locații online. Pe Booking am dat de pensiunea „Vacanța della Nonna”, care dispune de piscină, fiind amplasată la 700 de metri de la plajă. Prețul pentru o noapte: 800 de lei. Mai trebuie achitați însă 145 de lei pentru „taxe și costuri”.

Iar cazarea la complexul IT Relax, care, la fel, are piscină, ajunge la 530 de lei, potrivit site-ului oficial.

Poză simbol; Sursa: www.photos.casata.md

SUBURBII

Iar cei care vor un sejur aproape de capitală pot opta pentru pensiuni amplasate în suburbii. Majoritatea au piscină. La Tohatin, de exemplu, este Premium Park. Potrivit tarifelor de pe Booking, prețul pentru un bungalou pentru două persoane este de 1.400 de lei. Costul include micul dejun.

În apropiere, este amplasat un alt complex – Colina Verde. Camera dublă standard costă 900 de lei, cu mic dejun. Iar o odaie mai mare, unde poate fi amplasat un pat suplimentar pentru copil, ajunge la 1.200 de lei.

Fă parte din comunitatea AGORA. Susține jurnalismul independent și transparent din Republica Moldova. Avem nevoie de tine pentru a continua să ne facem munca cu dedicație și curaj!

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal