„Aceste lucruri nu pot fi luate în serios. Este lupta pentru relevanță politică”: PG reacționează la manifestația PAS

„Aceste lucruri nu pot fi luate în serios. Este lupta pentru relevanță politică”: PG reacționează la manifestația PAS

„Când unele formațiuni politice aleg calea flashmob-urilor în lupta pentru relevanță politică acest lucru nu poate fi luat în serios”. Este reacția Procuraturii Generale (PG) la manifestația Partidului Acțiune și Solidaritate, care s-a desfășurat cu scopul de a protesta contra deciziei Procuraturii Anticorupție de neîncepere a urmăririi penale în cazul „kuliok”. 

Instituția a menționat că apreciază pozitiv orice tip de manifestație care se desfășoară civilizat. Însă, a catalogat acțiunea de protest a Partidului Acțiune și Solidaritate drept „o lupta pentru relevanță politică”.

„Procuratura Generala apreciază pozitiv orice punct de vedere sau manifestație care se desfășoară civilizat, democratic şi pașnic. Este un drept constituțional garantat, prin care cetăţenii îşi pot exprima liber opiniile şi eventual - nemulțumirile.Atunci, însă, când unele formațiuni politice aleg calea flashmob-urilor în lupta pentru relevanță politică acest lucru nu poate fi luat în serios”, se arată într-un comunicat al Procuraturii.

Publicitate

Instituția a explicat că dezacordul cu deciziile organelor de drept poate fi manifestat mai eficient, nu prin „slogane populiste exprimate prin flashmob-uri”.

„Procuratura este independentă de celelalte puteri în stat și rămâne fermă pe poziția de a adopta soluții şi hotărâri doar în baza unor probe pertinente, indiferent de formele de presiune generate de unele elemente politice. Pentru cei care pretind că întruchipează democrația autentică le explicăm că, dezacordul cu soluțiile organelor judiciare poate fi manifestat mai eficient, în limitele cadrului legal, cu utilizarea instrumentarului procesual-penal, controlului ierarhic superior și celui judiciar. Doar așa vor avea posibilitatea să-și prezinte argumentele și raționamentele logico-juridice care evident că, diferă de sloganele populiste exprimate prin flashmob-uri”, se mai arată în comunicat.

Citește și: PAS a ieșit cu sacoșe „calendar” la PG. Membrii partidului protestează contra deciziei Procuraturii de neîncepere a urmăririi penale în cazul „kuliok”

AGORA amintește că Procuratura Anticorupție a decis neînceperea urmăririi penale în cazul „kuliok” pe motiv că faptele persoanelor vizate în înregistrări nu întrunesc elementele vreunei infracțiuni.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal