Piloni de linie electrică pe mijlocul traseului proaspăt asfaltat. Primărița din Strășeni explică: Lucrările sunt efectuate de Administrația de Stat a Drumurilor

Piloni de linie electrică pe mijlocul traseului proaspăt asfaltat. Primărița din Strășeni explică: Lucrările sunt efectuate de Administrația de Stat a Drumurilor

Traseu proaspăt asfaltat, iar pe mijloc piloni de iluminat. Sunt imagini postate de martori pe rețelele de socializare. Deși fatul a trezit nedumerirea internauților, primărița din Strășeni, Valentina Casian, a are o explicație. Drumul, spune ea, nu este în gestionarea autorităților locale, iar pilonii, așa cum este planificat, urmează să fie scoși. Iată ce spun și responsabilii de la Administrația de Stat a Drumurilor.

...

„Am reacționat imediat, cum am descoperit această „operă” în oraș, iar persoana de contact mi-a comunicat că „iluminatul va fi subteran, iar pilonii nu au fost scoși pe motiv că nu au obținut avizele respective.

Publicitate

Avizul pentru strămutarea liniei de curent electric, din discuția cu reprezentanții companiei ce execută lucrările, a fost obținut abia două zile în urmă. Acesta prevede elaborarea proiectului tehnic.

Deci, la moment nu există nici documentația necesară. Prin urmare, ori Administrația de Stat a Drumurilor nu a prevăzut aceste lucrări în Caietul de Sarcini inițial, ori antreprenorul este unul iresponsabil”, scrie Casian pe pagina sa de Facebook.

Sursa: Facebook/Sergiu Ungureanu

Administrația de Stat a Drumurilor: În scurt timp pilonii urmează a fi demontați

Cazul a fost explicat și de Administrația de Stat a Drumurilor care a menționat că Traseul R1 Chișinău – Ungheni se află în proces de reabilitare, astfel că lucrările nu sunt finalizate încă în orașul Strășeni.

„Pe sectorul vizat circulația este interzisă pentru autovehicule, sectorul fiind semnalizat corespunzător cu toate semnele rutiere necesare, și accesul traficului va rămâne suspendat până în momentul în care nu vor fi relocați pilonii din imagine.

De facto stratul de fundație din imediata apropiere a pilonilor a fost amenajat pentru a permite accesul utilajelor destinate demontării acestora. În scurt timp pilonii urmează a fi demontați de către Antreprenor, după care sectorul în cauză va fi adus la condițiile tehnice necesare și lucrările vor continua”, se arată în comunicatul întreprinderii de stat.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal