Voronin, supărat foc pe Dodon: Nici nu mă salut cu el. El s-a apropiat să dea mâna, eu m-am întors cu spatele (VIDEO)

Voronin, supărat foc pe Dodon: Nici nu mă salut cu el. El s-a apropiat să dea mâna, eu m-am întors cu spatele (VIDEO)

Ex-președintele țării, Vladimir Voronin, nu se salută cu actualul președinte, Igor Dodon. Voronin spune că nu e nimic personal, fiind vorba doar de faptul că, în viziunea liderului PCRM, Dodon a fost ales „cu încălcarea Constituției”. Într-o ediție specială a podcastului „Bilet în Parlament”, cu Felicia Nedzelschi de la AGORA și Ștefan Grigorița de la Radio Europa Liberă, Voronin a mai spus că apropiați ai actualului președinte ar fi sondat terenul pentru a afla dacă Voronin ar accepta să fie decorat cu distincția Ordinul Republicii. „Eu am zis să și-l pună lui pe gât și să umble cum vrea”, a spus scurt Voronin.

„Eu pe Dodon nu l-am recunoscut ca președinte, nu-l recunosc nici astăzi. Nu-i personal și nu-i obidă, dar e legat de respectarea Constituției. El nu e ales conform Constituției. Noi n-am avut niciun președinte, repet, din 2009 până astăzi ales conform Constituției, cu părere de rău. De aceea eu nu-l recunosc ca președinte, nici nu mă salut. Nici într-un caz. El s-a apropiat să dea mâna, eu m-am întors cu spatele. Chiar în ziua când s-au marcat 25 de ani de la Constituția R. Moldova, în sala festivă, eu în Dodon n-am văzut și nu văd președinte”, susține Voronin.

Publicitate

Întrebat dacă poate exista ceva ce i-ar împăca pe cei doi, Voronin a negat vehement.

„Nimic nu poate să mă facă. Nimic, e târziu. El de câte ori ne-a trădat pe noi? Când la primărie a fost și a vândut victoria lui „Ceburașcă” ăsta care o fost 10 ani primar, Chirtoacă, cu Timofti ne-a trădat, cu partidul ne-a trădat. Înmânam carnetul de partid lângă monumentul lui Lenin la Moldexpo și el - nu-l trăgea nimeni de limbă – spune că, dacă ceva se întâmplă cu partidul, el o să rămână ultimul membru de partid în partid. Și el a fost primul care a început cu ștafeta asta de trădare. Și dvs. mă întrebați de ce. Da niciodată în viață, nici nu se discută, nici într-un fel de condiții”, a spus Vladimir Voronin.

Liderul PCRM afirmă că prin echipa sa ari fi fost condus „un sondaj”: „Care ar fi atitudinea mea dacă Dodon m-ar fi decorat pe mine cu Ordinul Eepublicii. Eu am zis să și-l pună lui pe gât și să umble cum vrea și unde vrea cu ordinul acesta, eu niciodată din mâinile lui Dodon nu o să iau nimic, nici o fărâmitură de pâine”, a conchis Voronin.

Citește și: VIDEO. Dodon: Voronin nu poate să-și ierte că eu am ajuns mai departe decât el

Amintim că acum câțiva ani, Dodon comentase animozitățile dintre cei doi. Potrivit lui, Voronin nu a putut trece peste separarea lui Dodon de comuniști, iar acum îi este greu să vadă că socialistul l-a întrecut.

Vedeți aici alte ediții ale podcastului „Bilet în Parlament”:

Podcastul „Bilet în Parlament” cu un invitat deputat: De vorbă despre majorarea salariului său și de ce lefurile aleșilor „s-au votat cu ochii închiși”

Podcastul „Bilet în Parlament”: Enciclopedia „Vreau să știu partidele” și de ce alegerea unei denumiri de formațiune seamănă cu un joc de păcănele (AUDIO)

Podcastul „Bilet în Parlament”: Gospodarul se întoarce să crească Moldova. E logic!

Urmăriți ediția integrală a podcastului cu participarea președintelui Vladimir Voronin pe 29 iunie, pe AGORA.

Citește și: Vladimir Voronin, la podcastul „Bilet în Parlament”: În PSRM se formează o grupare separată care nu e de acord cu politica lui Dodon

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal