Fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) cere explicații despre eventuala cumpărare, de către Agenția Servicii Publice, a imobilului amplasat pe strada Mihai Viteazu 11, din Chișinău, de la omul de afaceri Nicolae Ciornîi. PAS susține că are informații potrivit cărora ASP ar urma să contracteze un credit de 120 de milioane de lei pentru această tranzacție. Astfel, formațiunea atenționează despre prejudicierea bugetului public și cere Guvernului să suspende procedura de achiziție. Mai mult, PAS cere implicarea Procuraturii Generale, pentru a cerceta „tentativa de prejudiciere a bugetului”.
„Fracțiunea a făcut o interpelare către mai multe instituții ale statului. În primul rând, în adresa Guvernului pentru a stopa această ilegalitate crasă. De asemenea, s-a solicitat autosesizarea Procuraturii Generale în vederea pornirii unei cauzei penale pentru tentativă de abuz de serviciu şi tragerea la răspundere penală a persoanelor vinovate pentru gestionarea complet irațională şi neeficientă a mijloacelor financiare publice în plină pandemie”, notează președintele fracțiunii PAS, Igor Grosu.
Șeful fracțiunii PAS în Parlament a atașat și documentul întocmit la adresa instituțiilor statului:


AGORA a scris anterior că la începutul acestei luni, omul de afaceri Nicolae Ciornîi, care este proprietarul clădirii a expediat o scrisoare de intenție în adresa ASP în care își exprimă dorința de vânzare. Ciornîi și-a argumentat dorința de vânzare prin faptul că rețelele inginerești și de electricitate sunt comune și deci ar fi mai eficient ca imobilul să aibă un singur stăpân.
La nicio o lună, șeful ASP, Vladislav Zara, a semnat Ordinul de instituire a grupului de lucru privind negocierea prețului de achiziție a imobilului, președintele grupului fiind chiar el.
Oficial, clădirea de pe strada Mihai Viteazu 11, evaluată la circa 120 de milioane de lei, este în proprietatea companiei Agro-Management Grup SRL, al cărei administrator este Nicolae Ciornîi. Aceasta a fost înregistrată în 1996 și are ca direcții de activitate prelucrarea și conservarea fructelor, legumelor, comercializarea băuturilor, servicii de expediere și trasport etc.
Vezi și aceste știri

În acest weekend peste două mii de șoferi au fost stopați de poliție. 50 dintre aceștia erau în stare de ebrietate

EconomClass | 2# Exportul de fructe către UE. Expertul Vasile Pojoga ne spune care sunt principalele beneficii ale pieței occidentale (INTERVIU)
