Rețeaua de magazine sociale ale Partidului Șor se va extinde pe timp de pandemie: „Numărul lor se va majora până la 200”

Rețeaua de magazine sociale ale Partidului Șor se va extinde pe timp de pandemie: „Numărul lor se va majora până la 200”

Pe timp de pandemie, rețeaua de magazine sociale deschise de Partidul ŞOR, numite „Merişor” se va extinde. Mai exact, numărul unităților comerciale ar urma să se majoreze până la 200, în condițiile în care astăzi sunt 126, dintre care 48 sunt staționare. Anunțul a fost făcut de deputata Violeta Ivanov în cadrul unei conferințe de presă. 

„Ne-am adresat conducerii rețelei sociale cu rugămintea de a extinde aceste magazine în întreaga țară. Suntem recunoscători că cererea deputaților Șor a fost acceptată. Numărul lor se va majora până la 200”, a declarat Violeta Ivanov.

Precizăm că în magazinele sociale „Merișor” pot face cumpărături doar pensionarii, invalizii şi veteranii, care dețin aşa-numitele „carduri sociale” eliberate de Partidul ŞOR. Pentru a intra în posesia acestor carduri, oamenii trebuie să se înregistreze cu buletinul de identitate şi carnetul de pensionar, veteran sau invalid.

Publicitate

Primele magazine sociale ale Partidului Șor au fost deschise în anul 2015. În timpul campaniei electorale din toamna anului 2016, dar şi în lunile care au urmat, proiectul a fost extins în mai multe oraşe și atunci numărul magazinelor a ajuns la 14, scrie Ziarul de Gardă. Mai târziu, Partidul Șor a anunțat că până la alegerile parlamentare din 2018, numărul magazinelor se va majora până la 100.

Conform datelor Centrului Naţional pentru Protecţia Datelor cu Caracter Personal, „Magazine Sociale” SRL, firma care gestionează magazinele, este înregistrată ca operator de date cu caracter personal şi poate colecta de la clienţi date precum numele, data şi locul naşterii, numărul de telefon, numărul personal de identificare, adresa domiciliului, fotografia persoanei. De asemenea, „Magazine Sociale” SRL poate colecta date privind starea de sănătate sau apartenenţa socială.

Totodată, candidata lui Ilan Șor, Inna Popenco, a fost exclusă din bătălia pentru alegerile prezidențiale din 2016 pentru că a folosit în campanie bani nedeclarați la Comisia Electorală Centrală (CEC). Mai exact, Popenco a participat la „coruperea alegătorilor” prin distribuirea unor carduri de reducere la procurarea de produse în magazinele lui Șor. Nu în Duty Free, ci în magazinele pentru săraci. RISE a aflat că firma Magazine Sociale SRL, cea care a plătit cardurile de reduceri în plină campanie electorală, de către organizația „Pentru Orhei” – condusă de Ilona Șor, mama vitregă a primarului de Orhei Ilan Șor, anchetat penal în dosarul „Jaful Secolului”.

Fă parte din comunitatea AGORA. Susține jurnalismul independent și transparent din Republica Moldova. Avem nevoie de tine pentru a continua să ne facem munca cu dedicație și curaj!

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal