.png"></figure>)
Toltrele Prutului sunt un lanț de formațiuni calcaroase de tip recif, risipite pe o distanță de circa 200 km de-a lungul Prutului de Mijloc. Acestea încep din Criva și continuă până la Cobani, 200 km mai la sud. Recifii au apărut acum 15-20 de milioane de ani, după ce marea Tortoniană și Sarmatică s-au retras.
Lanțurile din nordul Moldovei au, potrivit specialiștilor, aceeași geneză ca marele lanț coralier din Australia, numai că cel de acolo, fiind recent, se află aproape în întregime sub apă, vârfurile lui ieșind din ocean la o înălțime de 2-5 m.

.png"></figure>)
Conacul lui Uvaliu sau, mai bine zis, ce a rămas din el: Turnul de apă și observare. Datează de la începutul secolului XX, iar Conacul era considerat unul dintre cele mai impunătoare de pe teritoriul Imperiului Rus.
Se află în satul Căzănești, raionul Telenești și a fost construit de boierul Ștefan Uvaliu, fost membru al Dumei de Stat de atunci.
.png"></figure>)
.png"></figure>)
.png"></figure>)
Peștera „Emil Racoviță” este cea mai mare peșteră din Republica Moldova. Totodată, ocupă poziția a 26-a în clasamentul celor mai lungi peștere din lume, ocupând o suprafață de aproximativ 51 de hectare.
Este amplasată la intersecția graniței cu Ucraina și România, iar singura intrare în peșteră este în apropierea satului Criva, raionul Briceni.
Locul este caracterizat prin săli grandioase care ating lungimi de 60-100 de metri, lățimi de 30-40 de metri și înălțimi de până la 11 metri.
În golurile peșterii se află circa 20 de lacuri cu adâncimea nu mai mare de doi metri și temperatura constantă de 8-11 grade Celsius. Tot acolo sunt prezente și „fântâni” naturale cu adâncimea de 16-20 de metri.
.png"></figure>)
„Hora Haiducilor” este o sculptură amplasată la intrarea în satul Bravicea, raionul Călărași. Semnată de artistul Nicolae Vieru, acesta este un simbol al poporului moldovean, unit pentru scopurile sale, spune autorul.
Dacă cunoști locuri din Republica Moldova, puțin vizitate, care merită să devină obiective turistice, nu ezita să ne spui despre ele.
Vezi și: Ai văzut tot ce era de văzut în Moldova? Chiar și aceste șapte locuri?
Fă parte din comunitatea AGORA. Susține jurnalismul independent și transparent din Republica Moldova. Avem nevoie de tine pentru a continua să ne facem munca cu dedicație și curaj!
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.