Spitalul Raional Taraclia a rămas fără medici infecționiști. Mărturiile unei paciente infectate cu COVID-19

Spitalul Raional Taraclia a rămas fără medici infecționiști. Mărturiile unei paciente infectate cu COVID-19

Unicul medic infecționist din raionul Taraclia s-a îmbolnăvit de coronavirus. Asta în condițiile în care Taraclia intră în top-III după numărul de cazuri de coronavirus înregistrate la 100 mii de locuitori în R. Moldova. 

Natalia Jeleapova și mama sa au fost diagnosticate cu COVID și internate la spitalul raional din Taraclia. Femeile au fost tratate în lipsa medicului infecționist, întrucât acesta a fost și el infectat cu COVID-19.

„Mama trebuia să fie transportată la Chișinău, dar acolo nu erau locuri. Peste câteva zile de tratament la domiciliu, mama a început să se simtă mai rău și pentru că face parte din grupul de risc, au luat-o la spital. S-a constatat că are pneumonie bilaterală. Era în stare gravă. Câteva zile, febra depășea 39°С, se intensifica oboseala. Mama trebuia să fie transportată la Chișinău. Însă au spus că în spitalele din Chișinău nu mai sunt locuri, de aceea a fost ajutată la Taraclia să depășească starea critică.

Publicitate

Astăzi am văzut că un pacient era pregătit pentru a fi transportat la Chișinău. Înseamnă că în spitalele din capitală deja sunt locuri.

Eu am fost internată cu o săptămână mai târziu după mama, pentru că febra mea nu scădea. În ziua în care am fost internată, s-a îmbolnăvit de coronavirus unicul medic infecționist din raionul Taraclia. Doamna a fost transportată la Chișinău (din câte știu, nimeni din personalul medical nu s-a mai contaminat). Înainte de aceasta, doamna doctor a indicat tratament la telefon pentru toți pacienții cu COVID, pentru ca asistentele medicale să știe ce să facă.

Activitatea asistentelor medicale era monitorizată de un alt medic, însă el nu intra în saloane. Iar săptămâna aceasta, a venit la noi un medic nou – din câte știu, este infecționist din alt raion. El deja intra în salonul nostru.

Eu sunt cu mama mea în același salon din secția de boli infecțioase. Aici sunt internați pacienți în stare gravă și în stare de gravitate medie. Când pacientul se simte mai bine, este transferat în altă secție, de exemplu, la maternitatea care a fost reprofilată pentru tratamentul bolnavilor de COVID. Deocamdată mă simt bine. Mai devreme, aveam apnee, aveam dureri când inspiram. Mi-au făcut radiografia, dar încă nu cunosc rezultatele”, povestește pacienta în Spitalul Raional Taraclia Natalia Jeleapova, scrie newsmaker.md .

Până la ora actuală, în Republica Moldova au fost confirmate 16.250 cazuri de coronavirus, dintre care 1.209 în stânga Nistrului.

Fă parte din comunitatea AGORA. Susține jurnalismul independent și transparent din Republica Moldova. Avem nevoie de tine pentru a continua să ne facem munca cu dedicație și curaj!

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Twitter
  • Telegram
  • RSS Feed

APLICAȚIE

  • App Store
  • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal