Localnicii din Strășeni, despre stâlpii din mijlocul traseului: „Parcă este turnul din Pisa” (VIDEO)

Localnicii din Strășeni, despre stâlpii din mijlocul traseului: „Parcă este turnul din Pisa” (VIDEO)

„Parcă este turnul din Pisa”. Așa a comentat un localnic din orașul Strășeni situația, când doi piloni electrici s-au pomenit „în mijlocul drumului” după ce drumarii au extins carosabilul conform lucrărilor de reparație a traseului Chișinău-Ungheni.

Oamenii sunt nedumeriți și dau vina pe autorități că au permis efectuarea unor asemenea lucrări de reparație a drumului.

„Rușine de conducerea acestei țării, că așa mentalitate au. S-ar putea produce și accidente rutier din cauza că stâlpii stau în mijlocul drumului”, a comentat o femeie.

Publicitate

„Nu a putut să taie stâlpul și să-l mute aici. I-au lăsat așa într-o parte, de parcă este turnul din Pisa”, a spus un tânăr.

https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fpaparazzi.md%2Fvideos%2F2841957665933931%2F&show_text

„Moldova, țara de minune”, a menționat un bărbat.

Mai mult, un bărbat a povestit că din cauza lucrărilor de asfaltare, firele electrice au cedat, iar localnicii au rămas două zile fără lumină.

„Asta deja este culmea. Eu lucrez aici pe rutieră și de două luni văd acești stâlpi aici. Când se construia drumul, muncitorii lucram împrejurul stâlpilor. La un moment dat au căzut firele, iar din acest motiv două zile nu am avut lumină. Au fost probleme”, a precizat un bărbat.

Acest material fost elaborat în cadrul cursului „Digital storytelling & audience engagement” al Academiei de Jurnalism Participativ, desfășurat de AGORA și ASIST. La elaborarea lui au lucrat: Mihaela Caduc și Valentin Rusnac.

Amintim că pe rețelele de socializare au apărut imagini ale unei porțiuni de traseu proaspăt asfaltat, iar pe mijloc piloni de iluminat. Drumul se află în regiunea orașului Strășeni. Deși fatul a trezit nedumerirea internauților, primărița din Strășeni, Valentina Casian, a are o explicație. Drumul, spune ea, nu este în gestionarea autorităților locale, iar pilonii, așa cum este planificat, urmează să fie scoși. Iată ce spun și responsabilii de la Administrația de Stat a Drumurilor.

Cazul a fost explicat și de Administrația de Stat a Drumurilor care au spus că pe sectorul vizat circulația este interzisă pentru autovehicule, sectorul fiind semnalizat corespunzător cu toate semnele rutiere necesare și că stratul de fundație din imediata apropiere a pilonilor a fost amenajat pentru a permite accesul utilajelor destinate demontării acestora. În scurt timp pilonii urmează a fi demontați de către antreprenor.

Precizăm că firma de construcții care desfășoară lucrările de reabilitare a traseului R1 Chișinău – Ungheni în regiunea orașului Strășeni, a solicitat distribuitorului de energie electrică aviz de reamplasare a celor doi piloni, ajunși în atenția publică, abia la 22 iunie. Un răspuns ce include condițiile tehnice ce trebuie îndeplinite pentru înlăturarea stâlpilor, a fost dat a doua zi. Despre aceasta au informat SA Premier Energy Distribution prin intermediul unui comunicat.

Citește și: Piloni de linie electrică pe mijlocul traseului proaspăt asfaltat. Primărița din Strășeni explică: Lucrările sunt efectuate de Administrația de Stat a Drumurilor

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal