Săgeți între Candu și Pascaru, despre protestul în fața maternității gestionate de Gațcan. Liderul Pro Moldova: „E josnic să aduci coroane de flori la un centru unde se nasc copii”

Săgeți între Candu și Pascaru, despre protestul în fața maternității gestionate de Gațcan. Liderul Pro Moldova: „E josnic să aduci coroane de flori la un centru unde se nasc copii”

Protestul din fața clinicii gestionate de deputatul Ștefan Gațcan a fost comentat de reprezentanții celor două formațiuni politice - Pro Moldova și Partidul Socialiștilor. În timp ce socialistul Nicolae Pascaru susține că „a ajuns cuțitul la os”, Andrian Candu spune că gestul socialiștilor, care au depus o coroană funerară la poarta maternității, este „unul josnic”. Declarațiile au fost făcute la emisiunea „Tema Zilei” la Canal 2.

Deputatul PSRM Nicolae Pascaru a fost întrebat cum argumentează gestul colegilor să care au organizat un protest în fața clinicii medicale gestionate de deputatul Ștefan gațcan care a aderat la pro Moldova.

„Nu este la mine întrebarea, dar eu cred că totuși a ajuns cuțitul la os”, susține Pascaru. De cealaltă parte, liderul Pro Moldova, Andrian Candu a catalogat gestul socialiștilor ca un fapt josnic.

Publicitate
...

La rândul său, Pascaru a ținut să menționeze că plecarea lui Gațcan a fost surprinzătoare și că acesta ar fi trebuit să se consulte cu fracțiunea înainte de a lua o decizie.

„Ar trebui foarte bine să se gândească toți deputații din Parlament și clasa politică să condamne această situație. Am scris cu toții o declarație a traseiștilor politici și mă uitam cum ridicau mâna și colegii de la Pro Moldova ca peste o săptămână să mai scape un deputat să meargă la ei. Pentru ce această colecționare, domnule Candu?”, a întrebat Pascaru.

„Vreau să vă zic că dacă o să doriți să veniți la Pro Moldova regret, dar probabil nu o să vă acceptăm, nu vă supărați”, i-a răspuns liderul Pro Moldova.

Totodată, Candu a făcut referire și la incidentul ce s-a produs azi la Telecentru. „Lupta politică e politică și nu depășiți linia roșie, nu mergeți la amenințări de familie, nu mergeți la chestiuni legate de domiciliul deputaților, sau locul de muncă, sau afacerile pe care le au, pentru că atunci și noi o să facem aceeași chestie”, a punctat acesta.

Amintim că după ce deputatul Ștefan Gațcan a decis să părăsească rândurile socialiștilor și să adere la Pro Moldova, noii săi colegi au ieși cu declarații în fața publicului. Andrian Candu a declarat că atât membrii partidului, cât și Gațcan ar fi intimidați și presați.

Câteva ore mai târziu, aceștia au prezentat niște secvențe video spunând că deputatul Gațcan a fost oprit în sectorul Telecentru, unde s-ar fi apropiat socialiștii Vlad Bătrâncea și Corneliu Furculiță ar fi purtat o discuție „neamicală”.

Mai mult, socialiștii au organizat proteste la maternitatea fondată de Gațcan, iar ulterior s-au îndreptat să protesteze în fața casei de locului din Chișinău a fostului deputat socialist.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal