Candu: Gațcan a fost sechestrat la Președinție și convins să renunțe la mandat. Am chemat poliția și am anunțat corpul diplomatic (VIDEO)

Candu: Gațcan a fost sechestrat la Președinție și convins să renunțe la mandat. Am chemat poliția și am anunțat corpul diplomatic (VIDEO)

Mai mulți deputați ai Pro Moldova, printre care Andrian Candu, Sergiu Sîrbu și Corneliu Padnevici, au apărut într-o transmisiune LIVE de la porțile președinției. Candu susține că deputatul Ștefan Gațcan e de negăsit timp de mai multe ore și ar fi fost sechestrat și ținut la Președinție. Liderul Pro Moldova afirmă că a chemat poliția și a contactat corpul diplomatic.

„După ce ieri Furculiță și Batrîncea au încercat să pună presiune pe domnul Gațcan, l-au amenințat, l-au șantajat, azi s-au întâmplat încă niște mizerii. Pe drum spre comisia parlamentară, dl Gațcan a fost acostat de socialiști, a fost dus într-un birou, ținut mai multe ore, iar noi nu putem da de el. La Președinție stăm aici deja de o oră. Credem că Gațcan a fost sechestrat, convins prin amenințări să scrie cererea, credem că el e aici la Președinție, am chemat poliția și am anunțat corpul diplomatic. Sperăm să intrăm cu poliția în Președinție. Sperăm că el e sănătos, că nu s-a întâmplat nimic cu el. Noi nici nu știm nimic despre el, anunțul său a fost scris nu din numele lui ci din numele socialiștilor”, a spus Candu.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FAndrianCandu.MD%2Fvideos%2F614829869138934%2F&show_text=true&width=552&appId=2639271456174529&height=1044

Publicitate

Reamintim că Ștefan Gațcan, care a anunțat ieri că trece din fracțiunea PSRM la Pro Moldova, a renunțat la mandat. Vestea a fost dată de șeful fracțiunii socialiștilor, Corneliu Furculiță. Acesta a postat și cererea semnată de Gațcan și a postat și un mesaj din numele lui. „Renunț la mandatul de deputat, pentru a mă dedica integral carierei profesionale în medicină, dar rămân parte a echipei PSRM”, scrie în mesajul postat de șeful fracțiunii socialiștilor.

După aderarea la Pro Moldova, PSRM i-a cerut lui Gațcan să-și depună mandatul. „Nu aveți nicio justificare. Parlamentul nu are nevoie de încă o prostituată politică”, a spus Vlad Bătrîncea.

Socialiștii au mai mers, pe parcursul zilei de ieri, la maternitatea fondată de Gațcan, unde au strigat „Trădătorul” și chiar au depus o coroană mortuară. Ulterior, grupul PSRM a mers acasă la Gațcan. Protestatarii au scandat „Vrem depunerea mandatului”, „Trădător!”, „Rușine” și alte lozinci la adresa lui Gațcan.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal