(UPDATE) Deputații Pro Moldova încearcă să afle dacă Gațcan este în interiorul Președinției. Deputatul Cebotari, luat pe capota unei mașini ieșite din curte (LIVE)

(UPDATE) Deputații Pro Moldova încearcă să afle dacă Gațcan este în interiorul Președinției. Deputatul Cebotari, luat pe capota unei mașini ieșite din curte (LIVE)

Liderul partidului Pro Moldova, Andrian Candu, alături de câțiva colegi de partid, reprezentanți ai societății civile și presă, e la Președinție de mai bine de o oră. Grupul așteaptă să afle detalii despre locul aflării deputatului Ștefan Gațcan, care ieri a părăsit PSRM și a aderat la Pro Moldova, iar ulterior - și-ar fi depus mandatul. Potrivit Pro Moldova, acesta Gațcan ar fi în clădire, însă accesul deputaților este restricționat.

UPDATE 16:30 Andrian Candu, după ce au fost bruscați de poliție: „Declarăm oficial război împotriva acestei guvernări. De mâine, din Parlament vom fi mult mai duri”.

UPDATE 16:23: Cebotari, la pumni cu poliția. Deputatul este somat să se retragă.

Publicitate

UPDATE 16.17 La fața locului a intervenit grupul operativ. Oamenii legii susțin că mulțimea blochează accesul în Președinție. Deputații Pro Moldova insistă să intre.

UPDATE 16.10 Președinția a emis un comunicat în care susține că deputatul Ștefan Gațcan nu se află în incinta instituției, contrar celor afirmate de deputații Pro Moldova.

UPDATE 15.50: Candu susține că mașina lui Ștefan Gațcan încă se află parcată la Parlament. Mai mult, familia lui Gațcan nu pot lua legătura cu el.

La fața locului a venit grupa operativă. Polițiștii însă nu intervin.

https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Findependent.md%2Fvideos%2F929175994229203%2F&show_text

Deputatul Vladimir Cebotari susține că a fost accidentat de o mașina care ieșea de pe teritoriul Președenției. „O mașină de marcă Dacia Logan a ieșit. Am vrut să verificăm dacă Gațcan este în interior. A vrut să treacă peste mine”, spune Cebotari. Ulterior, au apărut și imagini de la fața locului:

Amintim că câteva ore mai devreme mai mulți deputați ai Pro Moldova, printre care Andrian Candu, Sergiu Sîrbu și Corneliu Padnevici, au apărut într-o transmisiune LIVE de la porțile Președinției. Candu susține că deputatul Ștefan Gațcan e de negăsit timp de mai multe ore și ar fi fost sechestrat și ținut la Președinție. Liderul Pro Moldova afirmă că a chemat poliția și a contactat corpul diplomatic.

Reamintim că socialiștii au anunțat că Gațcan a renunțat la mandat. Vestea a fost dată de șeful fracțiunii socialiștilor, Corneliu Furculiță. Acesta a postat și o cerere semnată din numele Gațcan și a postat și un mesaj din numele lui. „Renunț la mandatul de deputat, pentru a mă dedica integral carierei profesionale în medicină, dar rămân parte a echipei PSRM”, scrie în mesajul postat de șeful fracțiunii socialiștilor.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal