Analist politic, despre cazul lui Gațcan: Este o premieră în istoria parlamentarismului moldovenesc când a fost sechestrat un deputat

Analist politic, despre cazul lui Gațcan: Este o premieră în istoria parlamentarismului moldovenesc când a fost sechestrat un deputat

Analistul politic Anatol Țăranu califică cazul parlamentarului socialist, Ștefan Gațcan ca „o premieră în istoria parlamentarismului moldovenesc când a fost sechestrat un deputat”. Expertul este indignat de incidentele care s-au produs astăzi și a spus la emisiunea „Secretele Puterii” că „dacă nu vor fi luate măsuri imediate, R. Moldova se va preface într-o butaforie”.

„Este o premieră în istoria parlamentarismului moldovenesc când a fost sechestrat un deputat într-o asemenea manieră. Dacă nu vor fi luate măsuri imediate, nu va exista o reacție exemplă a Parlamentului, atunci trebuie să constatăm că în R. Moldova a degradat într-un amesenea hal, că acest stat s-a prefăcut într-o butaforie”

Anatol Țăranu

Autor:

Publicitate

Cât despre deputatul Vladimir Cebotari care a fost accidentat de o mașina care ieșea de pe teritoriul Președenției, comentatorul politic spune că în cazul, în care șoferul automobilului nu va fi sancționat, atunci „R. Moldova s-a prefăcut într-un stat în care legile nu mai funcționează”.

„Primul lucru care trebuie să fie menționat neapărat este despre șoferul care a mers peste un cetățean și care lucrează pe o mașină de stat a unui mare demnitar de stat. Dacă acest șofer nu va fi pedepsit, atunci R. Moldova s-a prefăcut într-un stat în care legile nu mai funcționează. Astăzi s-a întâmplat un lucru ieșit din comun”, a mai adăugat Țăranu.

Amintim că azi în fața Președinției au protestat membrii partidului Pro Moldova. Aceștia susțineau că deputatul Ștefan Gațcan ar fi fost sechestrat și obligat să renunțe la mandatul de deputat. Potrivit lor, în spatele acțiunilor ar sta socialiștii. Preț de câteva ore deputații au încercat să intre în sediul Președinției, însă accesul a fost restricționat. Mai mult, deputatul Vladimir Cebotari a fost luat peste capota unei mașini ce ieșea din curte.

Între timp socialiștii au anunțat că Gațcan a renunțat la mandat. Vestea a fost dată de șeful fracțiunii socialiștilor, Corneliu Furculiță.

Cât despre Gațcan, acesta a apărut ulterior într-o secvență video, într-o vie, afirmând că este bine și că o perioadă nu va comunica cu nimeni. Aceasta în pofida faptului că mașina sa a rămas parcată la Parlament, iar deputații Pro Moldova spun că membrii familiei nu pot lua legătura cu Gațcan.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal