Corneliu Furculiță susține că Gațcan a plecat de la ședința fracțiunii PSRM la ora 12:00: Am discutat dacă are nemulțumiri și am spus obiecțiile noastre

Corneliu Furculiță susține că Gațcan a plecat de la ședința fracțiunii PSRM la ora 12:00: Am discutat dacă are nemulțumiri și am spus obiecțiile noastre

Președintele fracțiunii PSRM Corneliu Furculiță susține că Ștefan Gațcan s-a aflat în intervalul orelor 10.00-12.00 ale dimineții la ședința fracțiunii socialiștilor. Potrivit lui, s-au discutat nemulțumirile ambelor părți. Furculiță spune că mașina deputatului a rămas la Președinție din cauza că s-a solicitat intervenția Serviciului Pază de Stat. Declarațiile au fost făcute la emisiunea „Secretele Puterii” la Jurnal TV.

„Localizarea exactă nu o știu și nici nu este necesar. Sunt convins că este într-un loc sigur și că securității lui nu-i dăunează nimic. El este cu familia. [..] De la ora 10.00 până la ora 12.00 el a fost la ședința PSRM. Am discuta propunerile pe care le are, eventual dacă are nemulțumiri, obiecțiile noastre către dumnealui. Am ajuns la un numitor comun. S-a finalizat printr-o cerere de depunere a mandatului”, a spus Furculiță.

Întrebat cum explică faptul că mașina deputatului a rămas la Parlament, Furculiță a invocat că Gațcan ar fi plecat însoțit de serviciul de pază. „Am solicitat pentru Gațcan, din considerente de securitate pentru el, pază de stat. Serviciul Pază de Stat a procedat conform unui protocol”, a precizat acesta.

Publicitate

Socialistul a explicat și declarațiile contradictorii la adresa lui Gațcan făcute în ultimile două zile. „Este politică. El ieri preventiv a plasat publicarea la care am avut niște reacții. După ce am discutat, inclusiv la invitația dumnealui, și am soluționat acest conflict, avem declarația de azi.

Gațcan este un om cu demnitate și onoare care rămâne în echipa PSRM, dar cu mandatul depus. Toate inițiativele legislative a lui le vom promova în continuare, iar promisiunile date alegătorilor PSRM le va îndeplini”, a spus Furculiță.

Deputatul nu consideră că Gațcan ar face parte din echipa Pro Moldova, așa cum, susține el, „un deputat care eventual ar dori să părăsească fracțiunea are obligația șase luni să fie independent”. Totodată, Furculiță a spus că plângerea la Procuratură în legătură cu cei 500.000 de euro va fi examinată în continuare.

Amintim că azi în fața Președinției au protestat membrii partidului Pro Moldova. Aceștia susțineau că deputatul Ștefan Gațcan ar fi fost sechestrat și obligat să renunțe la mandatul de deputat. Potrivit lor, în spatele acțiunilor ar sta socialiștii. Preț de câteva ore deputații au încercat să intre în sediul Președinției, însă accesul a fost restricționat. Mai mult, deputatul Vladimir Cebotari a fost luat peste capota unei mașini ce ieșea din curte.

Între timp socialiștii au anunțat că Gațcan a renunțat la mandat. Vestea a fost dată de șeful fracțiunii socialiștilor, Corneliu Furculiță.

Cât despre Gațcan, acesta a apărut ulterior într-o secvență video, într-o vie, afirmând că este bine și că o perioadă nu va comunica cu nimeni. Aceasta în pofida faptului că mașina sa a rămas parcată la Parlament, iar deputații Pro Moldova spun că membrii familiei nu pot lua legătura cu Gațcan.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal