Batrîncea: „Gațcan nu știa că aderă la Pro Moldova, iar cererea de demisie a fost adusă în Parlament de renumitul jurist Sîrbu” (VIDEO)

Batrîncea: „Gațcan nu știa că aderă la Pro Moldova, iar cererea de demisie a fost adusă în Parlament de renumitul jurist Sîrbu” (VIDEO)

„Ștefan Gațcan nu știa că urmează să adere la Pro Moldova”. Este declarația socialistului Vlad Batrîncea. Deputatul susține că există probe care , de altfel, au ajuns la Procuratură. Acestea ar demonstra că Gațcan ar fi fost presat să părăsească fracțiunea socialiștilor, susține Batrîncea. 

„Atunci când am vorbit cu domnul Gațcan, el a recunoscut că nu a fost în Parlament și nu a depus nicio cerere. Când l-am întrebat de ce a aderat la Pro Moldova, dânsul nici nu știa că a aderat la Pro Moldova și avem înscrieri pe care le au și cei din Procuratură că el habar nu avea că aderă la Pro Moldova. Sunt declarațiile domnului Gațcan unde el declară sub ce presiune și ce instrumente au fost folosite”, a afirmat socialistul.

Publicitate

Totodată, Vlad Batrîncea afirmă că cererea de demise din funcția de deputat al lui Ștefan Gațcan a fost prezentată în Legislativ de parlamentarul Pro Moldoval, Sergiu Sîrbu.

„Știți cine a adus cererea de demisie a lui Gațcan, așa zisa cerere? Renumitul trădător Sergiu Sîrbu. Om cu mare experineță, cu experiență nefastă de a vinde și de a corupe. Cererea lui Gațcan a adus-o în Parlament renumitul jurist Sîrbu” a declarat Batrîncea.

Deocamdată Sergiu Sîrbu nu a comentat acuzațiile.

„Noi nu tăcem pentru că nu avem ce vorbi, dar noi acum vorbim mai mult decât ne-am înțeles cu Gațcan. Pe 30 iunie, Gațcan a fost păzit de doi paznici din agenția lui Șor. Gațcan a spus că habar nu are cine sunt aceștia și că el nu a solicitat pază. Ieri, mafia Candu-Șor a primit peste bot pentru prostituția din ultimii 10 ani și sper că au înțeles toți că nimeni nu va pleca în această grupare criminală”, a mai spus Batrîncea.

La un moment dat, deputatul PAS Dumitru Alaiba a intervenit în plen, în timp ce Batrîncea vorbea. Socialistul i-a recomandat să se calmeze și să nu strige.

„Nu striga, calmează-te. Un calmant, vă rog, este? Este un asistent medical? Colegul se sime urât”, a exclamat socialistul.

Amintim că, la doi iulie, Candu a cerut crearea unei Comisii de Anchetă care ar urma să investigheze circumstanțele în care Ștefan Gațcan și-a depus mandatul de deputat.

De menționat este faptul că membrii partidului Pro Moldova au protestat, miercuri, în fața Preșdiniției. Aceștia susțineau că deputatul Ștefan Gațcan ar fi fost sechestrat și obligat să renunțe la mandatul de deputat. Potrivit lor, în spatele acțiunilor ar sta socialiștii. Preț de câteva ore deputații au încercat să intre în sediul Președinției, însă accesul a fost restricționat. Mai mult, deputatul Vladimir Cebotari a fost luat peste capota unei mașini ce ieșea din curte.

Între timp socialiștii au anunțat că Gațcan a renunțat la mandat. Vestea a fost dată de șeful fracțiunii socialiștilor, Corneliu Furculiță.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal