Avocații luptătorilor K1, Aurel Ignat și Mihai Pîrgaru: „Prin mediatizarea eronată, se dorește a fi luată o altă decizie a Curții de Apel”

Avocații luptătorilor K1, Aurel Ignat și Mihai Pîrgaru: „Prin mediatizarea eronată, se dorește a fi luată o altă decizie a Curții de Apel”

Avocații luptătorilor K1, Aurel Ignat și Mihai Pîrgaru, care sunt acuzați că ar fi bătut până la moarte un tânăr, spun că solicitarea procurorilor de ai condamna pe cei doi la 15 ani de închisoare este ilegală. Aceștia menționează că decizia Curții de Apel ar putea fi influențată de impactul mediatic al cazului și că ar putea fi luată o decizie contrar normelor legale. 

Avocatul lui Aurel Ignat spune că mai multe proceduri juridice au avut loc cu încălcări și se dorește în mod intenționat o hotărâre în favoarea celor care fac acuzațiile.

„De fiecare dată când se avansa în audierea martorilor, se demonstra nevinovăția martorilor. Se dorește prin mediatizarea eronată să fie luată o altă decizie a Curții de Apel”, a explicat avocatul Alexandru Barbă.

Publicitate

La rândul ei, avocata lui Mihai Pîrgaru spune că acesta este amenințat.

„Eu mi-aș dori un expert cu studii juridice să spună că clienții noștri merită să fie condamnați. Noi parcă am trăi în evul mediu. Se dorește doar o sentință, pentru că procurorii au cerut 15 ani de închisoare. Următoarea etapă e Curtea de Apel Chișinău a cărei decizii este influențată. Ceea ce se întâmplă în spațiul public e prea mult. Procuratura a împlut golul probelor cu presa. Clientul meu primește mesaje de amenințare. Vrem o hotărâre legală și nu pe emoții” a declarat avocata Mariana Arabadji.

AGORA amintește că Procuratura municipiului Chișinău, oficiul Râșcani, a solicitat condamnarea, la câte 15 ani închisoare, a celor doi luptători K1, care acum doi ani au bătut până la moarte un tânăr: Aurel Ignat și Mihai Pîrgaru. Ulterior, o zi mai târziu, cei doi luptători au fost achitați. Verdictul a fost dictat de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani. În replică, procurorii au anunțat că va contesta sentința și va insista pe condamnarea lor în corespundere cu faptele comise.

Decizia magistraților a stârnit și reacția lui Igor Dodon. Acesta a anunțat că va crea un grup de lucru format din „experți în drept cu mare experiență”, care va studia motivarea și partea probatorie ale sentinței care i-a achitat pe cei doi luptători K1, învinuiți de omor. „Dacă vor fi depistate abateri în instrumentarea cazului, se va insista pe reexaminarea cazului”, a adăugat șeful statului.

La fel, și ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, a anunțat că va sesiza colegiile de disciplină ale judecătorilor și procurorilor, astfel încât să fie verificate acțiunile judecătorului și procurorului responsabili de dosarul celor doi luptători K1.

Cazul a avut loc în noaptea de 18 spre 19 mai 2018, în timpul unei altercații în parcarea unui centru comercial, când inculpații, împreună cu un alt bărbat, l-au bătut crunt pe un tânăr de 30 de ani pe nume Sergiu Bejenari. Bărbatul a ajuns în comă, iar la scurt timp a decedat. Atunci poliția a reținut doi suspecți, ambii - sportivi K1: Mihai Pîrgaru și Aurel Ignat.

În acțiunile agresorilor, procurorii au reținut comiterea huliganismului, vătămarea intenționată gravă a integrității corporale, comisă de mai multe persoane, soldată cu decesul unei persoane.

În prezent, inculpații sunt cercetați în stare de libertate. Dosarul în privința celui de-al treilea participant la bătaie a fost disjuns într-o procedură sperată, acesta fiind anunțat în căutare.

Fă parte din comunitatea AGORA. Susține jurnalismul independent și transparent din Republica Moldova. Avem nevoie de tine pentru a continua să ne facem munca cu dedicație și curaj!

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal