Redeschiderea parcului „OrheiLand”, în vizorul poliției: Până la decizia CNESP, activitățile nu vor fi reluate

Redeschiderea parcului „OrheiLand”, în vizorul poliției: Până la decizia CNESP, activitățile nu vor fi reluate

Până când Comisia Națională Excepțională de Sănătate Publică nu va lua o decizie, activitatea parcurilor de distrații rămâne sistată. Este reacția oamenilor legii, după ce sâmbătă, cinci iulie, câțiva deputați ai partidului Șor, dar și membri ai autorităților din Orhei au organizat o adunare la care s-a decis redeschiderea parcului de distracții „OrheiLand”.

Poliția precizează că, pe teritoriul parcului, oamenii pot doar să se plimbe, activitate care permite menținerea distanței sociale.

„Activitățile parcul de distracție „OrheiLand” nu au fost reluate și acest lucru nu se va întâmpla până când nu va fi luată o decizie de CNESP. La moment este permis accesul cetățenilor la plimbări în aer liber și alte activități care le permit păstrarea distanței sociale, dar, rămâne sistată activitatea utilajelor de distracții care nu oferă păstrarea unei distanțe sociale, fapt care supune copiii riscului de infectare”, se arată într-un comunicat al Poliției.

Publicitate

Oamenii legii afirmă că exemplul adus de deputații partiului Șor, dar și de aleșii locali este unul nepotrivit.

„Exemplul adus societății în care reprezentanții politici fac comparație între parcurile de distracții și cele publice, este unul absolut nepotrivit. Menționăm că în parcurile publice toate utilajele pentru distracții, care presupun aglomerații, nu funcționează în această perioadă. La această oră, niciun parc de distracții din țară nu își desfășoară activitatea.

„Reiterăm că toate deciziile Comisiilor de sănătate publică la nivel local derivă din cele luate de CNESP și este obligator să fie în concordanță. Astfel, recomandăm comisiilor teritoriale și administrațiilor publice locale să asigure implementarea la nivel local a Hotărârilor emise de Comisia Națională, fără abateri de la normele legale”, se mai arată în comunicat.

Precizăm că parcul de distracții „OrheiLand” a fost redeschis în ciuda deciziei Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică. Anunțul a fost făcut de deputata Marina Tauber în cadrul Adunării generale a orheienilor. Ea spune că cei mici sunt în siguranță în zona de agrement și astfel a fost reluată activitatea tuturor activităților.

„OrheiLand este cel mai sigur loc pentru cetățeni pe timp de pandemie. Vă așteptăm aici”, a declarat Tauber.

Asta după ce reprezentanții Partidului Șor au vizitat parcul „Valea Morilor” din capitală, pentru a demonstra că nu se respectă măsurile epidemiologice și că plajele, terenurile de joacă și sport sunt aglomerate.

Scandalul în jurul parcului de distracții „OrheiLand” de o săptămână după ce CNESP a decis, la 28 iunie curent, interzicerea activității parcurilor tematice, descrise în lege drept bâlciuri, dar și a parcurilor de distracții. Ulterior, mai mulți localnici ai orașului Orhei s-au opus sistării activității parcului. La fața locului au fost prezenți și polițiștii. Manifestanții s-au arătat indignați că discotecile funcționează, însă un parc în aer liber , de cca 6 ha - ar fi periculos pentru oaspeți.

Fă parte din comunitatea AGORA. Susține jurnalismul independent și transparent din Republica Moldova. Avem nevoie de tine pentru a continua să ne facem munca cu dedicație și curaj.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal