Podcastul „Bilet în Parlament”: „Alo, angajați? Da, ne angajăm răspunderea!” Ce se întâmplă zilele astea în Parlament și de ce asta seamănă cu telefonul stricat?

Podcastul „Bilet în Parlament”: „Alo, angajați? Da, ne angajăm răspunderea!” Ce se întâmplă zilele astea în Parlament și de ce asta seamănă cu telefonul stricat?

De trei zile-ncoace, ședința nu-i mai place... Opoziția parlamentară boicotează, a treia oară la rând, ședința Legislativului. De ce? Premierul Chicu dorește să vină în plen pentru a-și angaja răspunderea pe un set de proiecte sociale. Între timp, unele partide consideră că pentru asta nu e nevoie de o asemenea procedură. Drept răspuns, premierul Ion Chicu susține că dacă Executivul său ar fi mers pe calea cea lungă, procedul ar dura o lună, iar pachetul de legi e unul urgent. Ștefan Grigorița de la Radio Europa Liberă și Felicia Nedzelschi de la AGORA discută cât poate dura boicotarea unei ședințe de Parlament. De ce anume se ceartă deputații? Ce ieșiri din situație există și de ce pomenim aici clișeul despre „politica e arta compromisului”? Aflați în ediția de astăzi.

Dacă vă place ceea ce facem, dar și munca zilnică a întregii redacții AGORA, deveniți patronul nostru. În acest fel, vom putea continua să criticăm și să analizăm, rămânând liberi și independenți.

Toate episoadele de până acum pe găsiți pe Anchor.fm. La fel, ne puteți asculta pe Apple Podcast și Google Podcast.

Publicitate

Bilet în Parlament · s4e12: Ce se întâmplă zilele astea în Parlament și de ce seamănă cu telefonul stricat

Ca de obicei, găsiți mai jos cele mai importante momente ale ediției:

1:05. De ce trebuie să ținem minte data de 18 iunie 2020, când Parlamentul a adoptat ultimele proiecte de legi? De atunci începem a număra trei luni, în caz în care nu se mai întâlnesc vreodată.

05:20. Pentru ce Ion Chicu, prim-ministru, și-a dorit să-și angajeze răspunderea? Ce se conține în minunatele sale proiecte de legi și de ce ele nu pot fi adoptate în regim normal? Sau poate pot?

10:54. Calea a treia a angajării răspunderii. Cum o interpretare a Curții Constituționale a adus a treia soluție la o întrebare cu doar două răspunsuri.

15:23. Cele trei tentative de a aduna 51 de deputați. Cum #nusaprimit

20:20. Care este ieșirea din situație aici? Ce este de făcut?

22:45. Politicienii din R. Moldova și arta lor a compromisului. Mai precis, a compromiterii adversarului prin a pune capcane.

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal