Într-o regiune italiană oamenii ajung la închisoare dacă nu respectă regulile de carantină

Într-o regiune italiană oamenii ajung la închisoare dacă nu respectă regulile de carantină

După relaxarea restricțiilor, multe țări s-au văzut confruntate cu o creștere a numărului de cazuri. Cumva, era de așteptat. Numai că Guvernele plusează și vor să-i tragă la răspundere pe cei care nu respectă regulile de carantină și izolare.

Italia e una dintre țările europene lovite puternic de pandemia de coronavirus. În urmă cu câteva luni, spitalele erau pline, iar medicii nu mai făceau față. De asemenea, e una dintre țările cu cea mai ridicată rată a mortalității din cauza Covid-19. O posibilă explicație e tocmai faptul că spitalele n-au mai putut face față, scrie Playtech.

Pentru că vrea să arate că a învățat din greșeli, o regiune din Italia vrea pedepse drastice pentru cei infectați și care nu respectă indicațiile de a sta acasă. E vorba de Veneto, acolo unde autoritățile îi amenință cu închisoarea pe cei care nu respectă regulile.

Anunțul a fost făcut de guvernatorul din Veneto, care a decis să vină cu măsuri dure.

„Începând cu data de 1 iulie, am înregistrat 28 de infecții, o cifră ridicolă, comparativ cu 5 milioane, cât numără populația regiunii Veneto. Cincisprezece cazuri din cele 28 le-am importat. Fie că sunt rezidenți care au plecat acasă și s-au întors, fie sunt imigranți străini care au avut contacte în comunitatea lor cu oameni care s-au întors din patrie”, a declarat Luca Zaia, guvernatorul regiunii Veneto, potrivit RaiNews.

Chiar și așa, autoritățile vor să ca situația să nu se înrăutățească. Așa că au stabilit un set de reguli clare.

„Ordonanța de astăzi este simplă, dar, în același timp, complicată. Avem două tipuri de pacienți izolați: izolatul pozitiv care este tratat și izolatul preventiv. Refuzul de a se interna al subiecților care au fost depistați pozitivi la test va duce la raportarea către organele poliției judiciare. Dacă o persoană pozitivă iese pe stradă, este arestată și dusă la închisoare”, a adăugat guvernatorul.

În regiunea Veneto sunt 19.327 de cazuri pozitive, dar numărul de cazuri noi nu e mare. Ultima raportare arăta 9 cazuri în ultimele 24 de ore. Dar regulile sunt încă în vigoare.

„(…) nu trebuie să lăsăm garda jos. Virusul există și e un virus importat. Este absurd ca după atât de multe sacrificii, blocaje și așa mai departe, să mergem să ne infectăm în alte parți”, a mai spus guvernatorul.

Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal