Chișinău: Panourile publicitare amplasate ilegal vor fi integrate pe o hartă online

Chișinău: Panourile publicitare amplasate ilegal vor fi integrate pe o hartă online

Panourile de reclamă care nu corespund normelor de amplasare, conform regulamentului provizoriu privind autorizarea și amplasarea dispozitivelor de publicitate, a publicității exterioare, firmelor (inscripții și imagini exterioare) în municipiul Chișinău, vor fi incluse pe o hartă online. Aceasta va fi făcută publică în scurt timp, pe platforma ArcGIS. 

Subdiviziunile municipale de profil au identificat sute de panouri amplasate ilegal, ce urmează a fi demontate și evacuate, iar aceste activități vor putea fi urmărite pe hartă.

Primarul general, Ion Ceban, a declarat că deși noul proiect de regulament ce va organiza piața de publicitate din Chișinău mai este în lucru, autoritățile intervin prompt în cazurile cu ilegalități, în baza regulamentului provizoriu cu privire la autorizarea și amplasarea dispozitivelor de publicitate, pentru a le înlătura.

Publicitate

Dezbateri publice asupra proiectului Regulamentului privind amplasarea și autorizarea mijloacelor de publicitate în municipiul Chișinău au avut loc la data de șapte iulie curent. Andrei Vatamaniuc, șef adjunct al Direcției generale arhitectură, urbanism și relații funciare și moderatorul dezbaterilor, a precizat că pentru elaborarea Regulamentului a fost studiată practica mai multor orașe, inclusiv din România și Rusia.

Potrivit moderatorului, regulamentul are o structură similară unei legi, unde sunt specificate noțiuni de bază cu care se operează în document. Proiectul de regulament delimitează trei zone mari a orașului: ultracentrală, zona publicității restrânse și cea a publicității lărgite.

De asemenea, ca parte a Regulamentului a fost elaborat Codul vizual al orașului Chișinău, care vine să transpună vizual un compartiment din documentul de politici în domeniul reclamei.

Potrivit reprezentanților de la primărie, regulament va necesitata o anumită perioadă de timp, deoarece aceasta presupune excluderea obiectivelor de publicitate exterioară care contravin legislației, care va afecta businessul operatorilor de profil.

Scopul Regulamentului privind amplasarea și autorizarea mijloacelor de publicitate și afișaj în municipiul Chișinău este de a stabili noi reguli și cerințe, atât pentru amplasamentele publicitare, cât și denumirea pentru firme, stabilirea unor zone de publicitate cu specificarea mijloacelor permise în fiecare zonă, revizuirea amplasamentelor publicitare și a firmelor.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal