,,Au fost discuții în ultimele zile, am discutat și cu autorii. La începtul săptămânii viiitoare voi organiza dezbateri din propria inițaitivă, cu autorii acestui proiect și societatea civilă, precum și cei interesați. Colegii care au înaintat acest proiect sunt de acord să fie făcute modificări, în așa fel încât să se refere strict doar la ceea ce înseamnă securitatea informațională, excluzând acele subiecte care sunt considerate mai delicate, aici mă refer la comportamentul moderatorilor sau sancțiunile CCA-ului sau la interzicerea publicității pentru televiziunea publică”, a declarat Andrian Candu, după ședința Parlamentului de vineri.

Totuși, deputatul a menționat că acest proiect ar putea să nu fie aprobat de Parlament, până la alegerile locale. ,,Suntem sub presiunea timpului pentru a aproba astfel de amendamente în Codul Audiovizualului, ceea ce ține de securitatea informațională și asta se datorează faptului că urmează să desfășurăm alegerile locale, 14 iunie. Până atuni, trebuie să asigurăm securitatea informațională, de aceea vor reveni cu consultări”, a mai adăugat Andrian Candu.

Pe de altă parte, liberal-democratul Valeriu Streleţ a apreciat articolul care se referă la comportamentul moderatorului. ,,Graţie unei delectări cu această hiperlibertate pe care o avem noi a cam dispărut noţiunea de responsabilitate pentru declaratiile care se fac în cadrul emisiunilor. De aceea, în acest proiect se pune sarcina ca atunci când se afirmă ceva să se probeze", a spus deputatul PLDM, Valeriu Streleț.

Liberalii, însă, şi-au exprimat susţinerea pentru interzicerea propagandei străine pe teritoriul ţării. "Suntem gata să susţinem un proiect care vine să interzică în RM propaganda rusească care face foarte mult rău Republicii Moldova", a mărturisit deputatul PL, Valeriu Munteanu. Aceste declarații au fost făcute în cadrul emisiunii Fabrika de la Publika TV.

Proiectul de modificarea Codului Audiovizualului și a Legii privind libertatea de exprimare a stârnit reacții dure în societate. Documentul conține o serie de modificări care ar putea avea un impact benefic asupra pieței audiovizuale autohtone, dar și unele cu efect negativ sau cu posibilități de interpretare diferită. Vedeți aici care sunt modificările cu efecte benefice și care au putea avea un impact negative.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!