„Beneficiarilor de toate tipurile de pensii stabilite până la 1 octombrie 2020, al căror cuantum lunar nu depășește 3000 de lei, domiciliați în Republica Moldova, li se acordă un suport financiar unic în sumă de 700 de lei.
Beneficiarilor de toate tipurile de alocații sociale de stat, cu excepția alocației pentru îngrijire, însoțire și supraveghere, stabilite până la 1 octombrie 2020 conform Legii nr. 499/1999 privind alocațiile sociale de stat pentru unele categorii de cetățeni, li se acordă un suport financiar unic în sumă de 700 de lei”, se arată în hotărârea de Guvern.
Cuantumul suportului financiar unic nu se include în cuantumul pensiei și al alocațiilor sociale de stat, precizează executivul.
Achitarea suportului financiar unic se efectuează de către Casa Națională de Asigurări Sociale prin intermediul prestatorului de servicii de plată.
„Cheltuielile pentru implementarea proiectului de hotărâre sunt acoperite din contul transferurilor de la bugetul de stat către bugetul asigurărilor sociale de stat. Sumele suportului financiar unic nesolicitate de către beneficiari sunt restituite de către prestatorii de servicii de plată pe contul corespunzător al Casei Naționale de Asigurări Sociale și incluse în plată în luna imediat următoare lunii de gestiune”, se mai arată în hotărârea Executivului
Cheltuielile necesare pentru acordarea ajutorului unic constituie 466.308 lei.
Circa 660 de mii de persoane urmează să beneficieze de acesta.
Sumele suportului financiar unic se achită beneficiarilor până la sfârșitul anului 2021.
Menționăm că, anterior, plafonul pensiei pentru acordarea ajutorului financiar unic era de două mii de lei.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.