Postul public de televiziune Moldova 1 a realizat o știre text despre Marșul Tăcerii, unde menționează că „zeci de persoane s-au adunat” la miting. Jurnaliștii de la Moldova 1 au scris că este un protest de comemorare a victimelor evenimentelor din 7 aprilie 2009, dar nu au menționat nimic despre faptul că oamenii au protestat și împotriva actualei guvernări. În cadrul buletinului de știri „Mesager” din 5 aprilie, aceștia nu au dat pe post nicio știre despre acest eveniment.

Site-ul Agora a publicat o știre cu câteva imagini de la eveniment și o descriere succintă a protestului care a avut loc la Chișinău. Jurnaliștii au menționat despre faptul că participanții la protest au solicitat următoarele: „să fie numit un procuror din UE, să fie întorși banii furați din bănci, pedepsirea celor vinovați de crimele săvârșite pe 7 aprilie 2009, demisia Guvernului și combaterea corupției”.

Jurnaliștii de la portalul de știri Unimedia au realizat o știre sumară cu imagini trimise de martorii oculari și cerințele protestatarilor.

RealitateaTV, ProTV și JurnalTV au realizat reportaje video de la fața locului. Jurnaliștii de la acest posturi media au discutat cu protestatarii și au creat știri ample despre miting. Aceste instituții media au inclus știrea despre acest eveniment și în buletinele de seară.

Site-ul Omega a publicat cel mai amplu reportaj video de la protest, care are o durată de 5 minute. Aceștia au menționat în știre că la eveniment au participat aproximativ 5000 de persoane.

Totodată, televiziunile PublikaTV, Prime și TV7 nu au realizat știri despre protestul care a avut loc la Chișinău. Precizăm că, TV7 nu realizează buletine de știri în weekend.

Puteți să ne urmăriți pe pagina de Facebook și Twitter.
Toate bune și nu uitați să vă informați din mai multe surse.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!