Încă 135 cazuri de COVID și șase decese. Ministerul Sănătății anunță decesul unui medic de la Institutul Mamei și Copilului

Încă 135 cazuri de COVID și șase decese. Ministerul Sănătății anunță decesul unui medic de la Institutul Mamei și Copilului

Ministerul Sănătății anunță că alte 135 de persoane au fost diagnosticate cu coronavirus, dintre care 17 în regiunea transnistriană. Din numărul total de cazuri, un caz este de import (Marea Britanie). Totodată, încă șase persoane au decedat.

Deces 689: Femeie de 64 ani, din raionul Cahul. Internată la data de 1 iulie, la Spitalul Raional Cahul. Comorbidități: diabet zaharat, boală renală cronică, hepatită cronică de etiologie virală.

Deces 690: Bărbat de 75 ani, din raionul Sîngerei. Internat cu pneumonie bilaterală, la data de 28 iunie, la Spitalul Raional Sîngerei. Comorbidități: insuficiență renală.

Deces 691: Bărbat de 70 ani, din raionul Drochia. Internat la data de 12 iulie, la Spitalul Raional Drochia. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiopatie hipertensivă subcompesată.

Deces 692: Femeie de 67 ani, din raionul Strășeni. Internată la data de 15 iulie, la Spitalul Raional Strășeni. Comorbidități: diabet zaharat, cardiopatie ischemică, hepatită, hipertensiune arterială.

Deces 693: Bărbat de 69 ani, din raionul Orhei. Internat la data de 1 iulie, la Spitalul Raional Orhei. Comorbidități: diabet zaharat, cardiomiopatie mixtă, encefalopatie dismetabolică.

Deces 694: Bărbat de 57 ani, din mun. Chișinău. Internat la 16 iulie, la Spitalul Clinic Republican.Comorbidități: bronhopneumopatie cronică obstructivă, obezitate.

A decedat directorul Centrului de Sănătate a Reproducerii și Genetică Medicală de la Institutul Mamei și Copilului, profesorul Mihai Strătilă. Specialistul fusese internat în stare gravă post pneumonie virală cauzată de infecția COVID-19, la data de 19 iulie, la Spitalul Clinic Republican. Medicul a fost internat cu infecția COVID-19 pe data de 22 iunie, ulterior externat cu test negativ la prezența infecției COVID-19, pe data de 13 iulie.

Ministerul Sănătății precizează că medicul nu a decedat din cauza COVID. Acesta fiind al 28-lea deces provocat în rândul lucrătorilor medicali.

Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 21.115 cazuri. Din numărul total de cazuri, cinci sunt în rândul lucrătorilor medicali: medici-2, asistenți medicali-3. În total, până la ziua de astăzi, 14.467 persoane s-au tratat de COVID-19.

Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal