Guvernul nu mai caută avocați pentru procesul de la Stockholm cu Avia Invest. Munteanu: „S-a spus că ar fi solicitat prea mulți bani”

Guvernul nu mai caută avocați pentru procesul de la Stockholm cu Avia Invest. Munteanu: „S-a spus că ar fi solicitat prea mulți bani”

Ministerul Justiției a anulat concursul public prin care căuta o companie de avocați, care ar fi trebuit să reprezinte țara la arbitrajul de la Stockholm, în cazul Aeroportului Internațional Chișinău. Motivul invocat de autorități ar fi fost că avocații ar fi solicitat prea mulți bani pentru servicii. Declarațiile vin din partea deputatului Platformei DA Igor Munteanu. 

Munteanu solicită Ministerului Justiției explicații pe marginea acestui subiect și cum se va asigura că R. Moldova nu va pierde cei 900 milioane de euro solicitați de compania „Avia Invest” în procesul de arbitraj de la Stockholm.

„Ce se va întâmpla dacă R. Moldova nu va fi reprezentată corespunzător și de ce a fost anulat concursul inițial și de ce s-a spus că companiile de avocați, care au vrut să își ofere serviciile, au solicitat mai mulți bani. Mi se pare absolut ridicol să spui că nu ai bani să achiți o companie de avocați și în același timp să riști și să pierzi 900 de milioane de euro”, a declarat deputatul Platformei DA și președintele Comisiei de control al finanțelor publice, Igor Munteanu.

Publicitate

Amintim că doar în urmă cu câteva zile, pe pagina Ministerului Justiției a apărut un anunț oficial privind organizarea unui concurs public prin care avocații erau îndemnați să participe pentru a prezenta R. Moldova la arbitrajul de la Stockholm. Asta după ce compania „Avia Invest” a acționat statul în judecată în legătura cu concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău.

Precizăm că Agenția Proprietății Publice (APP) a anunțat recent că a rezoluționat (n.r. - a desființat retroactiv) contractul de concesiune a activelor aflate în gestiunea Î.S. „Aeroportul Internaţional Chişinău” şi a terenului aferent, încheiat cu Avia Invest . Mai mult, Agenția a solicitat de la Avia Invest restituirea bunurilor AIC.

APP spunea că Avia Invest nu-și respectă obligațiile contractuale. Atunci firma spunea că acuzațiile „sunt mincinoase și făcute sub influența politicului”. Administrația dădea asigurări că sunt îndeplinite toate sarcinile potrivit contractului de concesiune.

Fă parte din comunitatea AGORA. Susține jurnalismul independent și transparent din Republica Moldova. Avem nevoie de tine pentru a continua să ne facem munca cu dedicație și curaj!

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal