Ruxanda Glavan îi cheamă în judecată pe socialiștii Odnostalco și Țîrdea pentru fals la adresa sa pe subiectul „S. A. Sanfarm-Prim”

Ruxanda Glavan îi cheamă în judecată pe socialiștii Odnostalco și Țîrdea pentru fals la adresa sa pe subiectul „S. A. Sanfarm-Prim”

Fosta ministră a Sănătății, Ruxanda Glavan a decis să-i acționeze în judecată pe deputații PSRM, Vladimir Odnostalco și Bogdan Țîrdea. Asta după ce a fost învinuită de posibile scheme ce țin de privatizarea depozitului farmaceutic „Sanfarm-Prim”. Printre cei enunțați se numără și premierul Ion Chicu. Glavan neagă cele invocate de deputați și spune că securitatea farmaceutică a fost unul dintre obiectivele de bază pe timpul când a fost șefă a Ministerului Sănătății.

„Odnostalco a găsit de cuviință să iasă săptămâna trecută și să îndruge fantasmagorii la adresa mea. Cică eu aș fi urmărit prin tot ceea ce am făcut, nu transformarea societății pe acțiuni în una a statului, dar privatizarea ei. Un om sănătos la cap n-ar găsi nici un element de logică între acțiunile întreprinse de mine atunci și ceea ce i se pune acestui cetățean pe masă ca să citească de la tribuna Parlamentului”, spune Glavan într-o conferință de presă.

Astfel, ex-ministra a anunțat că îl acționează pe deputat în instanță de judecată. „Vladimir Odnostalco este reprezentantul unui grup de interese în Parlament și nicidecum reprezentantul oamenilor.

Publicitate

Dovadă este faptul că atacurile în privința mea cu calomnii au apărut imediat ce am propus ca prin lege să fie interzisă privatizarea „Sanfarm-Prim”, ceea ce o calific ca demonstrare clară că intenția Guvernului a fost doar o cedare de moment și că vor încerca să revină la privatizare”, adaugă deputata.

Un proces de judecată similar va fi pornit și în privința deputatului Bogdan Țîrdea. „Își permite alegații halucinante și prin minciună îmi atribuie acțiuni și fapte care nu au avut loc”, susține Glavan.

Mai mult, și premierul Ion Chicu a ajuns în vizorul fostei ministre: „După ziua de luni am mai inclus un protagonist în acțiunile de judecată pe care le voi intenta – prim-ministrul Ion Chicu. Toți au văzut prestația sa de luni în Parlament. Profită de orice microfon liber ca să îndruge minciuni și insulte, inclusiv la adresa mea”, spune Ruxanda Glavan.

Totodată, deputata Pro Moldova a menționat că în următoarea sesiune parlamentară, subiectele ce țin de securitatea farmaceutică a țării vor fi „ținute sus pe agenda paralamentară” de către deputații formațiunii din care face parte.

Menționăm că vineri, într-o conferință de presă, deputatul PSRM Vladimir Odnostalco a ieșit cu un set de acte, invocând că Ruxanda Glavan ar fi încercat să demareze privatizarea „S. A. Sanfarm-Prim”.

„La ziua de azi vedem din schema elaborată de Glavan, pe care a încercat să o aplice, că această întreprindere ar fi putut să nu existe. Ea ar fi fost o întreprindere privată așa cum sunt multe companii farmaceutice ale doameni Glavan”, spunea atunci Odnostalco. Fapte pe care fosta ministră a Sănătății șine să le dezmintă.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal