*Acest material este sponsorizat

Fii cel care aduce tehnologiile în învățământ. 5 motive să aplici la specialități cu profil IT de la UPS „Ion Creangă”

Fii cel care aduce tehnologiile în învățământ. 5 motive să aplici la specialități cu profil IT de la UPS „Ion Creangă”

Universitatea Pedagogică de Stat „I. Creangă” nu este doar despre și pentru formarea profesorilor. În era tehnologiilor, aplicate tot mai des în domeniul instruirii, inclusiv cea de la distanță, este imperios să posedăm utilizarea calculatorului și a tuturor aplicațiilor conexe învățământului. Îți aducem mai jos câteva motive care îți pot schimba decizia și te pot orienta spre o facultate cu profil IT la UPS „Ion Creangă” – o instituție cu tradiții în educație și cu posibilități tehnologice dintre cele mai atractive.

Profesioniștii care excelează în domeniu

„UPS „I. Creangă” este instituția cu deschidere de a învăța din experiențele persoanelor integrate cu succes în activitatea profesională. Oferim studenților cursuri predate de experți în domeniul informaticii, fie că acestea țin de informatică sau de domenii conexe, atât în sălile de clasă, cât și de la distanță. Un exemplu ar fi cursul „Metodologia analizei datelor în cercetarea pedagogică”, pentru realizarea căruia a fost invitat profesorul ieșean, conferenţiar universitar, doctor în științe Adrian Vicenţiu Labăr  (Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic). Mă bucur mult să pot spune că avem o conlucrare foarte bună de la distanță cu foști absolvenți precum Tudor Nigai sau Vitalie Jurjiu, ambii aflați acum Canada. În cadrul facultății ne putem lăuda cu profesori care au excelat în domeniu, având la activ performanțe înregistrate la nivel de țară și la conferințe internaționale. Doar câteva exemple ar fi conferențiarii universitari, doctori în științe Nicolae Balmuș, Tatiana Chiriac, Roza Dumbrăveanu”, ne spune Larisa Sadovei, decana Facultății Științe ale Educației și Informatică.

Larisa Sadovei, decana Facultății Științe ale Educației și Informatică a UPSC

Un centru de inovații și experimental

„Clasa Viitorului”, astfel a fost intitulat Centrul de Inovații găzduit de UPS „Ion Creangă” chiar în blocul central al instituției. Este un HUB de creație IT care oferă oportunități de dezvoltare a abilităților necesare pentru carierele secolului XXI. Modern, plăcut, dotat și foarte activ, centrul oferă atât studenților, cât și cadrelor didactice, posibilitatea de a beneficia de cele mai relevante cursuri de formare continuă și opționale. Aici orice student își poate dezvolta competențele digitale, combinând tehnologia, ingineria și artele în sala de clasă. Cei mai ingenioși și harnici discipoli, de la orice facultate, se pot aventura în cadrul HUB-ului pentru proiecte inovative: cursuri practice, lecțiile opționale de robotică sau instruiri pe noutățile tehnologice din educație.

Valorificăm pe deplin potențialul tehnologiilor

Exigențele secolului vitezei sunt tot mai des de a aplica tehnologia în predare, învățare, experimentare sau evaluare. Am fost curioși să aflăm cu este valorificat potențialul tehnologiilor informaționale ca instrument de lucru în programele de studii la UPS „Ion Creangă”.

„Fie că aleg ca domeniu de formare psihologia sau filologia, istoria sau limbile străine, învățător la clasele primare sau educația preșcolară,  studenții Universității Pedagogice beneficiază de o pregătire puternic ancorată în modernitate. Punem un accent sporit pe dezvoltarea competențelor de utilizare și chiar creare a unei game largi de produse digitale: cărți electronice, jocuri interactive, softuri, aplicații, absolut necesare în practicarea profesiei. Un mare plus sunt programul de studii cu specialitate dublă Pedagogia învățământului primar și Informatică, spre exemplu: absolventul acestei facultăți va putea în orice moment preda ore suplimentare de informatică la elevii claselor primare sau crea o clasă cu profil IT aprofundat – tot mai solicitate în ultima vreme. 

Trebuie să spunem și despre Facultatea Arte plastice și Design, care a dezvoltat acest domeniu printr-o ofertă excepțională, unde toate programele de studii au fost elaborate în deplină ancorare cu profesiile de viitor. Aici sala de calculatoare este mereu ocupată cu studenții care folosesc în lucru diverse aplicații digitale din web-design, machetare computerizată, machetare de carte, creații decorative aplicate, conceptualizare  de modă și design vestimentar, design grafic și altele”, ne mai spune Larisa Sadovei.

Programe de studiu racordate la standardele europene

Cei care își doresc să aplice la o facultate din opțiunile Universității Pedagogice din Chișinău trebuie să știe că instituția are statutul de instituție de învățământ superior ce reflectă concepția formării profesionale și ca orice altă instituție de acest tip din Republica Moldova și din alte state, UPSIC are ca misiune formarea profesioniștilor în domeniile puse la dispoziție de instituție prin cele 3 cicluri de studii: licență, master și doctorat. Toate etapele de studii sunt conform planului cadru, racordat la standardele Europene și aprobat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării din țara noastră.

Cunoștințe de bază și aprofundate în domeniu

„Programele de studii cu specializare în informatică la UPS „I. Creangă” sunt acreditate și oferă o gamă impresionantă de cursuri importante, menite să dezvolte cunoștințele de bază din domeniul informaticii şi capacitatea de a învăța diverse tehnologii noi: sisteme informaționale, baze de date, rețele informatice etc. într-un timp relativ scurt - 3 ani de studii. Mai mult, universitatea formează informaticieni pentru două domenii distincte - Științe ale Educației și Științe exacte. Altfel spus, acestea le oferă oportunitatea de a se forma exclusiv pentru situații concrete, precum activitatea didactică (științe ale educației) sau de a construi sisteme soft care să implementeze eficient diverși algoritmi (ciclul 1 – licență) și Tehnologii informaționale și de comunicație în instruire; Tehnologii de creare a softurilor educaționale (ciclul 2 - masterat)”, mai specifică decana Facultății Științe ale Educației și Informatică.

Detalii despre admiterea online la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” afli AICI.

Alegeți o facultate în domeniul informaticii și tehnologiilor Informaționale la Universitatea Pedagogică de Stat "Ion Creangă"

Acest articol este realizat în cadrul proiectului „Consolidarea capacităților instituționale de comunicare ale universităților din Moldova”, ce se desfășoară cu sprijinul Proiectului TEKWILL, implementat de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC, cu susținerea financiară a Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională și a Suediei. Conținutul acestui material reprezintă opinia exclusivă a autorului și nu reflectă neapărat poziția finanțatorilor.

P.

Vezi și aceste știri
În era tehnologiilor, profesorii devin mentori. Ce experiențe a luat Roman Gluck de la Universitatea Pedagogică „I.Creangă” (VIDEO)

În era tehnologiilor, profesorii devin mentori. Ce experiențe a luat Roman Gluck de la Universitatea Pedagogică „I.Creangă” (VIDEO)

Ieri - profesor de informatică la Universitatea Pedagogică din Chișinău, astăzi - creator de aplicații pentru copii la Montreal (VIDEO)

Ieri - profesor de informatică la Universitatea Pedagogică din Chișinău, astăzi - creator de aplicații pentru copii la Montreal (VIDEO)

FOTO. Un pictor a ilustrat poveștile lui Creangă pe gardul unui complex turistic din țară

FOTO. Un pictor a ilustrat poveștile lui Creangă pe gardul unui complex turistic din țară

Advertoriale
Farmacia Familiei deschide cea mai mare Hyper Farmacie DITA din țară!

Farmacia Familiei deschide cea mai mare Hyper Farmacie DITA din țară!

Moda trebuie să fie online! Despre fashion și inovație la cea de-a 7-a ediție Moldova In Fashion Conference (VIDEO)

Moda trebuie să fie online! Despre fashion și inovație la cea de-a 7-a ediție Moldova In Fashion Conference (VIDEO)

Cât costă să găsești angajați cu ajutorul unei companii de recrutare

Cât costă să găsești angajați cu ajutorul unei companii de recrutare

EMISIUNI
 • Moldova, I am back! | Alina Perju, tânăra care a revenit din Franța pentru a îmbunătăți viața sătenilor din sudul țării
  Moldova, I am back! | Alina Perju, tânăra care a revenit din Franța pentru a îmbunătăți viața sătenilor din sudul țării
 • Prepare for Future #10. Svetlana Dimitrioglo și Cătălina Bacalâm, despre digitalizarea globală a industriei fashion
 • DESCIFRAT| Interesele din spatele spargerilor de Telegram și securitatea cibernetică în era tehnologiilor informaționale (VIDEO)
 • PROFESIONIȘTII|Event-manager: „Poate cădea decorul, să nu vină un invitat special, orice se poate întâmpla”
 • Moldova, I am back! | Dmitri Moruz: „Vrem ca toți reprezentanții minorităților naționale și etnice din Republica Moldova să se simtă acasă și nimeni să nu plece din țară”
Cele mai populare
 • 1
  Șeful diplomației de la Minsk a „murit subit”, transmite presa din Belarus. Acesta urma să se întâlnească cu Serghei Lavrov
 • 2
  Spitalul de la Bălți ar putea avea o conexiune de energie electrică separată. Nemerenco: „E o instituție strategică”
 • 3
  Ministrul eston al apărării: Rusia nu a fost slăbită în mod grav de război până în prezent
 • 4
  Republica Moldova va primi un grant în valoare de trei milioane de euro. În ce domenii vor fi folosiți banii
Canalul nostru de pe YouTube
Autentificare
Ai uitat parola?
Salvează articolul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Articolele salvate pentru mai târziu, le vei putea găsi în profilul tău.

Urmărește subiectul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Subiectele urmărite le vei putea găsi în profilul tău.