Cum va activa prima Bancă de Alimente din Republica Moldova (FOTO)

Cum va activa prima Bancă de Alimente din Republica Moldova (FOTO)

Alimentare neperisabile scoase din circuitul comercial, cu ambalaj deteriorat sau aproape de data scadenței. pot fi donate de astăzi Băncii de Alimente. Proiectul este lansat de Misiunea Socială „Diaconia”, fiind primul de acest fel în Republica Moldova. Inițiatorii anunță că produsele se vor recupera de la agenți economici, producători agro-alimentari, retaileri și vor fi distribuite în termen către beneficiarii finali.

...

Publicitate

„Republica Moldova este una dintre cele mai sărace țări, cu o rată mare a oamenilor care trăiesc la limita existenței, oameni pentru care Diaconia depune mult efort, împreună cu toți voluntarii. Banca de Alimente își propune să rezolve o problemă aparent simplă, dar care afectează mii de oameni - foamea. Deși suntem într-o țară agricolă, avem copii afectați de malnutriție și bătrâni care cu greu își pot permite o masă caldă zilnic. Echipa noastră este într-un proces firesc de a identifica modalități de utilizare a resurselor locale, așa cum vedem o abundență de resurse neutilizate din care ar putea fi minimalizate efectele sărăciei. La fel, ne propunem să lucrăm cu autoritățile pentru favorizarea mecanismului de donației, prin facilitare fiscală, măsuri de încurajare a donației în prevenirea risipei alimentare.”

Igor Belei, directorul Misiunii Sociale „Diaconia”

Autor:

Banca de Alimente:

● va sprijini serviciile sociale care cu greu fac față costurilor zilnice;

● va oferi o nouă viață produselor care riscă să devină deșeuri;

● își va asuma responsabilitatea pentru: preluarea, gestionarea și distribuția produselor.

În tot acest proces, Banca de Alimente va respecta principii precum: echitatea socială, o dietă echilibrată, protecția mediului, calitatea produsului, depozitare și transport în condiții de siguranță și igienă.

Experiența de peste 10 ani în recuperarea și gestionarea produselor alimentare, organizarea celei mai mari campanii naționale de colectare a produselor neperisabile „Masa Bucuriei”, asistarea oamenilor flămânzi și aflați la limita existenței, dar și responsabilitatea socială corporativă a determinat echipa Diaconiei să lanseze Banca de Alimente, un mecanism arhicunoscut la nivel mondial.

„Diaconia” încurajează agenții economici, producători agro-alimentari, retaileri să prevină risipa de alimente și să doneze produsele alimentare scoase din circuitul comercial (cu ambalaj deteriorat sau aproape de data scadenței) Băncii de Alimente.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal