Usatîi: „De dosarul meu se ocupă, în ultimele opt luni, și Igor Ceaika, partenerul de afaceri al fratelui lui Igor Dodon”

Usatîi: „De dosarul meu se ocupă, în ultimele opt luni, și Igor Ceaika, partenerul de afaceri al fratelui lui Igor Dodon”

Primarul orașul Bălți, Renato Usatîi, a făcut dezvăluiri despre „dosarul fabricat” intentat pe numele său în Federația Rusă. Politicianul îl acuză pe președintele Igor Dodon de complicitate la fabricarea dosarului său. În această „schemă” ar mai fi fost implicați și ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu, și pe șeful-adjunct al Serviciului de Informații și Securitate, Artur Gumeniuc, mai afirmă Usatîi. Niciunul dintre cei vizați nu a reacționat, deocamdată, la acuzațiile lui Usatîi.

Politicianul a menționat că se va adresa la Procuratura Generală pentru a cere investigarea dosarului său.

„De dosarul meu se ocupă, în ultimele opt luni, și Igor Ceaika, partenerul de afaceri al fratelui lui Igor Dodon, de fapt afacerile sunt ale lui Dodon. Aici (la Chișinău) pe ei îi ajută Gumeniuc (șeful-adjunct al Serviciului de Informații și Securitate). Pe ei îi mai ajută ministrul de Interne Pavel Voicu și pentru aceasta eu mă voi adresa la Procuratura Generală”, a spus Usatîi în cadrul unei conferințe de presă.

Usatîi îl mai acuză și pe omul de afaceri Veaceslav Platon că ar fi spus informații false contra lui.

„Martorii sunt oameni deținuți. Mărturie a dat si Karamalak. Ei spun că 10 ani în urmă, Platon le-ar fi zis ca Usatîi îi este partener în laundromat. Opt ani în urmă Veaceslav Platon le povestea la un hotel că o să finanțeze partidul meu, dar eu am anunțat că voi crea un partid abia în 2014”, a declarat Usatîi.

Nimeni din cei acuzați mai sus nu au reacționat deocamdată la acuzațiile lui Usatîi.

Precizăm că un tribunal de la Moscova a emis, vineri, 24 iulie, un mandat de arest pe numele primarului de Bălți, Renato Usatîi, în lipsa acestuia, fiind învinuit de fraude valutare.

Amintim că Ministerul de Interne al Rusiei l-a anunțat în căutare internațională pe liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi. Politicianul acuză că este vorba de un dosar politic.

AGORA amintește că primarul de Bălți, Renato Usatîi, a fost acuzat, în luna aprilie, de autoritățile de la Moscova de implicare într-o grupare criminală și scoaterea din țară a peste 500 de miliarde de ruble rusești, echivalentul a peste șase miliarde de euro. În schemă ar fi implicată o bancă din Republica Moldova.

Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal