Potrivit sondajului, la întrebarea „Cine din personalitățile din Moldova ar fi potrivită pentru funcția de primar General al capitalei, 29,40% au răspuns actualul edil al capitalei, Dorin Chirtoacă. Trebuie aici de menționat însă că nici o altă formațiune nu și-a delegat deocamdată un candidat pentru Primărie.

Chirtoacă este favorit la următoarele alegeri locale din Chișinău și potrivit sondajului realizat în luna februarie de către CBS-AXA . Potrivit sondajului, actualul primar ar acumula în primul tur 30% din voturile exprimate. În topul preferințelor ar urma Igor Dodon, Renato Usatîi sau Serafim Urecheanu.

Cum ar trebui să fie viitorul primar? 

Potrivit datelor din sondajul realizat de Intellect Group, cele mai importante probleme indicate de cetățeni sunt tarifele la serviciile comunale, prețurile la produsele alimentare, starea drumurilor, prețurile la medicamente, asigurarea cu agent termic dar și Serviciul de transport public.

Potrivit sondajului, 19% au considerat că viitorul primar ar trebui să fie cinstit, 17% - profesionist, 16 - responsabil, 12% - gospodar.

Sondajul a fost realizat în perioada februarie-martie. În totat au fost olectate 1054 de chestionare în orașul Chișinău dar și suburbiile capitalei. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!