*Acest material este sponsorizat

Î.S. „Poșta Moldovei” amplifică emisiile de mărci poștale

Î.S. „Poșta Moldovei” amplifică emisiile de mărci poștale


Î.S. „Poșta Moldovei” continuă editarea timbrelor poștale, de această dată cu mici modificări, dar conform Planului emisiunilor de mărci poștale pentru anul 2020, ținând cont de necesitățile Întreprinderii și specificul acestei perioade de pandemie.

Astfel, drept urmare a stopării traficului poștal internațional, dar și a sistării activității majorității agenților economici și partenerilor naționali și internaționali, s-a redus considerabil volumul trimiterilor poștale interne și internaționale.

De asemenea, ca urmare a situației create de Covid-19 la nivel global, în conformitate cu Dispoziția Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova nr.1 din18 martie 2020, Î.S. „Poșta Moldovei” s-a focusat primordial pe acordarea serviciilor de necesitate stringentă. Totodată, instituția a întreprins toate măsurile de rigoare pentru a fi asigurate drepturile legitime ale cetățenilor la primirea plăților sociale și remitențelor.

Drept urmare acestor factori, o serie de timbre, preconizate pentru anul curent, cum ar fi „Sfintele paști” și „Jocurile Olimpice de vară - Tokyo” nu au fost tipărite, fiind ajustat astfel calendarul de tipar, posibilitate prevăzută de Legea comunicațiilor poștale nr.36/2016 (Anexa nr. 2).

În același timp, Directorul Î.S. „Poșta Moldovei”, Vitalie ZAHARIA, a comunicat că,  „Poșta Moldovei nu a sistat tiparul timbrelor precum se încearcă a vehicula în unele surse de informare. Astfel, până în prezent a fost emisă seria de mărci  „Ziua internațională de comemorare a victimelor Holocaustului”, în cantitate de 75 mii unități. Alte tematici precum  „Europa 2020 – Rutele poștale vechi” și timbrele „Bucătăria tradițională. Deserturi” au fost deja tipărite și urmează să fie puse în circulație începând cu săptămâna viitoare. Între timp se pregătește tiparul pentru timbrele cu tematica ONU: 2020 – Anul Internațional al Sănătății Plantelor”.

În luna septembrie, vor fi emise,  „Bucătăria tradițională. Deserturi”, „Mănăstirea Vărzărești – 600 de ani” și „Parcuri și grădini publice”. Pentru luna octombrie sunt preconizate tipărirea mărcilor cu „Personalități care au schimbat istoria lumii”, „Lunile anului în tradiție populară” (coliță cu 3 mărci) și „Organizația Națiunilor Unite- 75 de ani”. În noiembrie - „30 de ani de la adoptarea Stemei și a Drapelului de Stat al Republicii Moldova”, dar și marca cu „Ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor”. În luna Decembrie 2020 – „Crăciunul ”.

Totodată, administrația Î.S. „Poșta Moldovei”, a organizat o licitație publică, în rezultatul căreia a fost selectată compania care va tipări produsele după indicii preț – calitate. În rezultatul acestui tender transparent, Î.S. „Poșta Moldovei” a înregistrat o economie de cca 40% față de perioadele anterioare, ceea ce constituie cca 800 de mii de lei.

„Cu regret trebuie să constatăm faptul că, conducerile precedente au încheiat contracte cu prețuri foarte exagerate și tiraje mari neargumentate, acestea generând întreprinderii pierderi de zeci de milioanele de lei, dar și stocuri enorme de timbre neutilizate până în prezent. Astfel, pentru a nu irosi banii publici și pentru a realiza economii, asigurarea circuitului poștal cu efecte poștale, inclusiv cu timbre, în prima jumătate a acestui an a fost posibilă prin utilizarea stocurilor existente” - a menționat Directorul Î.S. „Poșta Moldovei”, Vitalie ZAHARIA.

Precizăm că informațiile vehiculate în presă precum că Î.S. „Poșta Moldovei” a stopat procesul de editare a mărcilor poștale, este o dezinformare și încercare de denigrare a imaginii Întreprinderii de către cei cărora nu le convine faptul că noua conducere respectă principiul legalității, transparenței și imparțialității.

Rugăm insistent, persoanele care distribuie astfel de informații să se abțină sau să verifice informația de la surse de încredere.

Totodată, ne adresăm cu respect către toți filateliștii care beneficiază de produsele emise de Î.S. „Poșta Moldovei„ și cu care Întreprinderea pe parcursul anilor a avut o colaborare frumoasă, să fie înțelegători și să se abțină de la expuneri calomnioase în adresa instituției și a administrației care de mai bine de jumate de an contribuie intens la schimbarea de imagine și a tot ceea ce înseamnă îmbunătățirea procesului tehnologic poștal inclusiv filatelic din cadrul Î.S. “Poșta Moldovei”, ci din contra, să susțină toate inițiativele și să vină cu propuneri creative.

Planul deplin al emisiunilor de mărci poștale pentru următoarele luni poate fi vizualizat pe site-ul posta.md, despre data și locul punerii în circulație a acestora, vom informa suplimentar.

P.

Vezi și aceste știri
Poșta Moldovei a primit 1.700 de kg de colete internaționale, dar nu și din China. Ce faceți dacă ați comandat produse din această țară

Poșta Moldovei a primit 1.700 de kg de colete internaționale, dar nu și din China. Ce faceți dacă ați comandat produse din această țară

Moldovenii pot expedia scrisori sau colete spre Irlanda, Franța, Israel și Germania, prin intermediul întreprinderii Poșta Moldovei

Moldovenii pot expedia scrisori sau colete spre Irlanda, Franța, Israel și Germania, prin intermediul întreprinderii Poșta Moldovei

Moldovenii pot primi sau expedia scrisori și colete. Poșta Moldovei a redeschis traficul internațional

Moldovenii pot primi sau expedia scrisori și colete. Poșta Moldovei a redeschis traficul internațional

Advertoriale
O celebră rețea de retail, printre primii parteneri care se alătură proiectului Banca de Alimente (VIDEO)

O celebră rețea de retail, printre primii parteneri care se alătură proiectului Banca de Alimente (VIDEO)

Pune-ți afacerea pe upgrade cu noua ofertă de finanțare în lei de la Mobiasbanca – OTP Group

Pune-ți afacerea pe upgrade cu noua ofertă de finanțare în lei de la Mobiasbanca – OTP Group

Pune-ți afacerea în agricultură pe upgrade, cu ofertele avantajoase AgroFabrica

Pune-ți afacerea în agricultură pe upgrade, cu ofertele avantajoase AgroFabrica

E un efort pe care nu-l putem face
singuri, așa că te așteptăm alături de noi
EMISIUNI
 • Podcastul „Bilet în Parlament”: Aceleași măști, dar altă piesă. Cum pandemia ar putea schimba tabloul „voturilor salvatoare” ale diasporei
  Podcastul „Bilet în Parlament”: Aceleași măști, dar altă piesă. Cum pandemia ar putea schimba tabloul „voturilor salvatoare” ale diasporei
 • Oameni ca tine: Radu Țurcan, ghidul montan care a schimbat frica de înălțime pe destinația „sus” (FOTO, VIDEO)
 • Podcastul „Bilet în Parlament”: Turnați vin și dați COVID-ul, hop, hop, hop și-Athos (AUDIO)
 • Diana Boico, despre educația financiară în rândul femeilor, cum e să fii parteneră Ogilvy, tendințe în publicitate și psihiatrie | Nota de Plată (VIDEO)
 • Oameni ca tine: Alex Buretz, tânărul care transformă toată drama socială și politică a țării în caricaturi cu subînțeles (VIDEO)
ȘTIRI DE PE EA.MD
 • Din cele peste 500 de lucrări, mai mult de 90 la sută le-a făcut cadou. Elena Crîșmaru:...
 • Jennifer Aniston, în direct către fostul soț: „Brad. Cred că ești atât de sexy! Nu vrei...
Cele mai populare
 • 1
  Un avion Air Moldova, reținut pe aeroportul din Istanbul
 • 2
  Noi alerte de călătorie în Grecia, Spania și Israel
 • 3
  Capitală: Cu 1% mai mulți copii născuți și cu 5% mai multe decese. Cum s-a schimbat situația demografică în prima jumătate a anului 2020
 • 4
  Air Moldova dă asigurări: Cei 115 pasageri, blocați vineri pe aeroportul din Istanbul, au ajuns la Chișinău
Autentificare
Salvează articolul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Articolele salvate pentru mai târziu, le vei putea găsi în profilul tău.

Urmărește subiectul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Subiectele urmărite le vei putea găsi în profilul tău.