Novac a cerut ANI și Procuraturii să verifice declarațiile de avere a doi deputați PAS. Reacția parlamentarilor

Novac a cerut ANI și Procuraturii să verifice declarațiile de avere a doi deputați PAS. Reacția parlamentarilor

Doi deputați PAS, Dumitru Alaiba și Veronica Roșca ar putea ajunge în vizorul Autorității Naționale de Intergritate și al Procuraturii Generale, după ce parlamentarul socialist Grigore Novac a depus o solicitare, prin care cere verificarea declarațiilor de avere și interese ale acestora. Asta după ce, la începutul lunii iulie, ANI a constat că Novac ar fi admis încălcarea regimului juridic al declarării averii și intereselor personale.

„Dumitru Alaiba nu a indicat un garaj ori înstrăinarea acestuia. La fel, nu este explicat faptul schimbării statutului, dar și a prețului, unui automobil care a fost mai întîi în posesie, apoi ca și proprietate. Dumitru Alaiba nu a reflectat, anterior, și un credit în valoare de 45 de mii de euro... Iar Veronica Roșca nu a indicat nici apartamentul, dobîndit în 2012, dar și un automobil, care „a fost scăpat din vedere". Apropo, este posesoare a patru automobile”, a precizat Novac.

Cei doi deputați „acuzați” au venit, ulterior, cu un comentariu la acest subiect, pe paginile lor de Facebook.

Publicitate

„Ei sunt cu pufușor pe botișor. Pentru că sunt corupți, nu vor putea niciodată convinge cetățeanul că sunt imaculați. De aceea ei vor insinua corupție „peste tot”… Sunt gata să răspund la absolut toate întrebările și neclaritățile - atât în fața instituțiilor, cât și în fața cetățenilor. Suntem doi în familie, muncim zi și noapte ca să întoarcem împrumuturi următorii 25 de ani”, a precizat Alaiba.

Deputata Veronica Roșca spune că ar fi vorba despre răfuieli politice și că este gata „să răspund în fața oricărui procuror și judecător”. Parlamentara l-a mai acuzat pe Novac că s-a căsătorit fictiv pentru a obține un teren.

„Sunt gata să răspund în fața oricărui procuror și judecător pentru fiecare ban cinstit câștigat de mine și familia mea! Și nu voi ceda acestor răfuieli politice. Novac este ultimul om din țara asta care să dea lecții de onestitate. El este omul care s-a căsătorit fictiv ca să obțină un teren, care a primit chipurile „cadouri” de zeci de mii de euro la zile de naștere și care trăiește din banii din Kuliok”, a menționat Roșca.

Anterior, ANI a emis un act de constatare care îl vizează chiar pe Grigore Novac. Potrivit inspectorului de integritate al ANI, deputatul a încălcarea regimului juridic al declarării averii și intereselor personale prin includerea de date incomplete și eronate, depuse în perioada 2015-2019. Mai exact, în declarațiile de avere ale acestuia, parlamentarul a indicat venituri mai mici, decât averea obținută. ANI a sesizat Procuratura Generală despre acest caz.

Ulterior, Grigore Novac a respins acuzațiile aduse de ANI și a contestat actul în instanța de contencios administrativ.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal