Două sectoare de poliție din Moldova vor fi renovate. Cât costă reconstrucția acestora

Două sectoare de poliție din Moldova vor fi renovate. Cât costă reconstrucția acestora

Sectoarele de poliție nr.1 din Cahul și nr. 4 din comuna Egorovca, raionul Fălești, vor fi în scurt timp modernizate. Cele două instituții vor beneficia de sedii renovate și vor fi transformate în conformitate cu principiile și bunele practici ale activității polițienești comunitare. Proiectul este implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) în Moldova, cu sprijinul Guvernului SUA, valoarea totală a asistenței oferite fiind de 290 mii de dolari americani.

Sectorul de poliție nr. 1 din mun. Cahul deservește peste 30 de mii de persoane, instituția având un număr de 20 angajați. Viitorul sediu al poliției va ocupa peste 190 de metri pătrați.

La rândul său, sectorul din satul Egorovca are 10 angajații deservește 20 localități, inclusiv multietnice, cu un număr total de peste 18 mii de locuitori. Pe viitor, sediul instituției de poliție va fi amplasat într-un spațiu de peste 270 metri pătrați.

Proiectul prevede și instruirea angajaților celor două sectoare de poliție, în baza unui program de implementare a conceptului poliției comunitare.

Clădirile vor avea un design universal, astfel încât să fie accesibile pentru toți beneficiarii, inclusiv pentru persoanele cu dizabilități sau pentru cele în etate. În imediata apropiere de sectoarele de poliție va fi amenajat câte un teren de joacă pentru copii. În fiecare din cele două sectoare de poliție va exista o sală polivalentă, rezervată pentru diferite activități comunitare, precum întâlniri de informare ale cetățenilor.

„Stațiile de poliție renovate și restructurate vor oferi un mediu modern, mai accesibil pentru utilizatori, și vor consolida interacțiunea dintre ofițerii de poliție și comunitățile pe care aceștia le deservesc”, a menționat Timothy Buckley, Directorul Secției Justiție Penală și Aplicarea Legii, Ambasada SUA în Republica Moldova.

„În procesul de proiectare, se ține cont de necesitățile și cerințele de funcționalitate, accesibilitate fizică și alte aspecte importante care asigură caracterul prietenos al unei instituții”, susține Viorel Albu, manager de proiect la PNUD Moldova.

Anterior, cu sprijinul PNUD și SUA au fost renovate și reorganizate alte două sectoare de poliție din țară - nr.1 din or. Sîngerei și nr. 3 din sectorul Buiucani al mun. Chișinău.

Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal