Pretorul sectorului Botanica, nevoit să-și ia credit, după ce i-a fost tăiată leafa

Pretorul sectorului Botanica, nevoit să-și ia credit, după ce i-a fost tăiată leafa

Pretorul sectorului Botanica, Boris Prepelița, susține că va fi nevoit să apleze la o companie de microfinanțare, după ce primarul general, Ion Ceban, l-a sancționat pe cel din urmă, cerând să-i fie tăiat salariul pentru o lună. Totul după ce Prepelița „nu și-a îndeplinit munca conștiincios”. 

Prepelița a declarat pentru Ziarul de Gardă că urmează să își ia un credit de la o organizație de microfinanțare, deoarece are „cheltuieli, credite luate, pe care trebuie să le întorc lunar, nu pot să-mi permit să nu am banii aceștia”, „important e ca aceasta să nu se transforme în deprindere”.

De menționat este faptul că Ion Ceban l-a atenționat pe Boris Prepelița că „următoarea dată va veni demiterea”.

Publicitate

Amintim că edilul capitalei s-a arătat nemulțumit de lucrările care se efectuează în unele sectoare din municipiul Chișinău. În acest sens, Ceban a cerut mustrarea persoanelor care nu-și îndeplinesc obligațiile de serviciu și i-a avertizat că riscă să-și piardă funcția. „Am impresia că unora le intră pe o ureche și pe alta le iese tot ce discutăm”, a subliniat edilul.

Edilul a specificat că vorbește despre Pretura sectorului Botanica. Potrivit lui, în parcul „Valea Trandafirilor” au apărut gherete și terase, în contextul în care anterior acestea nu existau pe acele locuri.

„Ceea ce am văzut în sectorul Botanica la sfârșitul săptămânii trecute.... Ce să zic? E puțin spus că sunt decepționat. Pur și simplu nu am cuvinte. Când vorbim să nu fie construcții capitale în parc, iar în același timp vedem că apare o terasă sau o gheretă pe fundații turnate asta înseamnă că vorbim de dragul vorbitului și nu acționăm ori eu nu știu cum să interpretez lucrurile acestea. Nu vreau, nu pot și nici nu voi accepta să aud că pretorii nu au fost, nu au văzut, nu știu. Mai ales că o lună în urmă, la Valea Trandafirilor, aceste lucruri practic nu erau”, a afirmat Ceban la ședința săptămânală a serviciilor Primăriei.

Cred că cineva a mai intervenit către domnul primar, i-a mai spus ceva, dumnealui s-a supărat, a venit, am mers în parc. Într-adevăr, a apărut în acea dimineață o companie care voia să-și instaleze ghereta, a început să aducă beton, nisip, mi-a spus să scot, a doua întrebare a fost să scot ca până duminică să rămână numai 11, m-am conformat. A spus că dacă nu mă conformez să fie 11, mă eliberează astăzi.

Boris Prepelița

Autor:

Citește și: „La unii le intră pe o ureche și le iese pe alta. Sunt decepționat. Nu am cuvinte”: Ceban, despre unele lucrări din Chișinău

În același timp, Ceban a solicitat ca pretorul sectorului Buiucani, Vadim Brânzaniuc, să rămână fără jumătate din salariul pentru luna iulie.

„Am tot vorbit despre parcările pe trotuare, în zona parcurilor. Tot sâmbătă și duminică mi s-a raportat că nu se face nimic în această privință”, a subliniat primarul.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal